Beyoğlu Belediyesi'nin 'Smart Beyoğlu' uygulaması hayata geçti!
Şehircilik konusunda kamu politikalarına katkı sağlayan, akıllı şehirler ile ilgili Türkiye’de pilot yatırım çalışmaları yaparak, bilgi ve raporlar üreten sivil toplum kuruluşu Kamu Teknoloji Platformu (KTP) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı’, 24 Mayıs 2017 tarihinde Congresium Ankara’da düzenlendi. ‘Şehirler İçin İnovasyon’ başlığı altında düzenlenen söyleşiye katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ‘Nesnelerin İnternet’inden yola çıkılarak hazırlanan ‘Smart Beyoğlu’ hakkında bilgi verdi.

AKILLI ŞEHİRLERE 360 DERECE BAKIŞ
Yerli ve yabancı 60’ı aşkın konuşmacının yer aldığı konferansta 25’ten fazla oturumun gerçekleştirildi. “Şehirler İçin İnovasyon ve Değişim Zamanı” temasının ele alındığı konferansta; akıllı şehirler, şehir planlamadan enerjiye, tarımdan sağlığa, ulaşımdan sosyal inovasyona kadar çok yönlü olarak tartışıldı.

Geleceğin belediyecilik anlayışı innovasyona dayanıyor
2. Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı programı çerçevesinde Kamu Teknoloji Platformu (KTP) Başkanı Erdem Akçil moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşiye katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kamunun koyduğu kuralları innovasyon çağına uygun hale getirilmesinin önemine dair açıklamalarda bulundu. Demircan; ‘ Türkiye’de çalışanların yaklaşık yüzde altmışı hizmet sektöründe yer alıyor. Çağımızın gereklerini yerine getirmek ve insan hayatını kolaylaştırmak adına biz belediyecilere de büyük pay düşüyor. Bir belediyenin gelecekte vatandaşlarına nasıl hizmet vereceğini kurgulaması gerekli. Vatandaşların belediyelerden sadece imar alanında değil adalet, güvenlik, ekonomi, eğitim ve sosyal hayat alanında da beklentileri mevcut.’ dedi.

'Smart Beyoğlu' uygulamasıyla çağı yakalıyoruz
Demircan; ‘Günümüzde önemli olan yetkili kurumları otomasyonlarla yönetebilmek. İnternet kullanımında insanlar yüzde 86 oranında cep telefonlarını tercih ediyorlar. Şayet, kamu alanında yapılan işlemler cebe inmezse başarı oranımız yüzde on beşlerde kalır. Buradan yola çıkarak, Beyoğlu Belediyesi olarak, ‘Smart Beyoğlu ‘ uygulamasını hayata geçirdik. Türkiye’de ilk defa bir belediye sistemindeki tüm işlemleri tek platforma topladı. Smart Beyoğlu uygulaması ile Beyoğlu’ndaki otuz bin binada ve on dokuz bin işyerinde barkod uygulamasına geçtik. Her bir işletmenin bir barkodu var ve aynı zamanda belediye tarafında zabıtanın da bir barkodu var. Belediye zabıtası ellindeki barkodu okutup işlemi yerinde yapabiliyor. Aynı zamanda vatandaş ta yine barkot okutarak temizlik, yeme içme belediye hizmetleri, konaklama ve diğer seçenekleri uygulama üzerinden tıklayarak daha hızlı ve kolay hizmet alıyor. TC. kimlik numarası ile girdiğiniz sistem ile belediye işlemlerini daha interaktif bir hale getiriyoruz.’ diye belirtti.

E-ticaret hız yükselişe geçti
Cadde perakendeciliğinin yaşatılması için de çalıştıklarını sözlerine ekleyen Demircan; ‘İnternetten sipariş yüzde dört yüz artıyor. Bu gelişme ilerleyen zamanda cadde perakendeciliğini öldürecek. Bunun gerçekleşmemesi için yazar kasaları da e- ticarete uygun hale getirmek için çalışıyoruz. Bizim için şehri cazibeli hale getirmek için ticaret insanlarına da akıllı uygulamalar sunmayı hedefliyoruz.’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181