Beyoğlu Roma Bahçesi için açıklama geldi!
İstanbul Büyüksehir Belediyesi'nin, Cihangir'de bulunan ve 'Roma Bahçesi' olarak bilinen arkeolojik park ve sergi alanına sosyal tesis yapacağı gündeme bomba gibi düştü. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, POSTA'nın konuyla ilgili sorusuna şu net yanıtı verdi: "Sosyal tesis, Roma Bahçesi'nin üst kısmında yer alan, arkeolojik alandan bağımsız olan başka bir arsaya yapılacak. İstanbul Büyüksehir Belediyesi mülkü olan 1150 metrekarelik bu arsa halen otopark olarak kullanılıyor."

'Söylenenler tümüyle asılsız'
"1150 metrekarelik bu arsanın içine 250 metrekarelik bir alana oturan 2 katlı bir sosyal tesis inşa edilecek. Bunun resmi izinleri alındı. Sosyal tesis tamamlandıktan sonra İstanbul Büyüksehir Belediyesi, Roma Bahçesi'ni yeşil alan olarak yeniden düzenleyecek. 'Roma Bahçesi' olarak bilinen bu arkeolojik kazı alanının kötü kullanımı sebebi ile çevre sakinlerinin 10 yıldır zaten yoğun şikayetleri vardı. Var olan durumun özeti budur. 9000 metrekarelik park alanının imara açıldığı, inşaat yapüacağı tümüyle asılsızdır. Bunun garantisini ben halkımıza veriyorum".

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181