Çatalca TOKİ Projesi ve Gecekondu Önleme Bölgesi son durum!
Çatalca Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı, 5 Haziran Pazartesi günü Saat 10.30’da Belediye Meclis Salonunda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara başkanlığında gerçekleştirildi. Çatalca Belediye Meclis toplantısı şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında her toplantıda olduğu gibi www.catalca.bel.tr internet adresi üzerinden de canlı yayın ile izlendi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Başkanlığındaki Çatalca Belediye Meclisi, Haziran Ayı toplantısında 2 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Şehitlerimiz için saygı duruşu
Bir önceki aya ait meclis tutanaklarının oylanarak oy birliği ile kabul edilmesiyle başlayan meclis toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Başkan Cem Kara, “Sizleri, Şırnak Uludere ilçesi, Şenoba beldesinde şehit verdiğimiz başta ilçemizin şehidi Kıdemli Albay Gökhan Peker olmak üzere bütün şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasına davet ediyorum “ sözleriyle saygı duruşu ardından  İstiklal Marşı okundu.

Acıları hepimizin acısıdır
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, vatan için şehit olan askerleri saygı ve rahmetle anarak, “Tabii ki acımız çok büyük. Çok değerli askerlerimizi, komutanlarımızı kaybettik. Ülkemiz, her ilinde, her ilçesinde, sokağında şehitlerine sahip çıkmıştır. Onlar vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda ettiler.  Bütün ilçemizin de ülkemizin de bir kez daha başı sağolsun. Şehidimizin geride kalan iki evladına, eşine, kardeşlerine, annesine bütün yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum. Acıları hepimizin acısıdır”  şeklinde ifadelerde bulundu.

Şehidin adı Cumhuriyet Meydanına verilsin
Daha sonra AK Parti Meclis Grubu tarafından verilen “Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması” ve “Çatalca Cumhuriyet Meydanı’na Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker’in adının verilmesi” talebiyle ilgili gündeme ek yazılı önergeler okundu. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, meydanların Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde olması sebebiyle gerekli yazışmaların yapılması ve önergenin olumlu görüş alındıktan sonra Büyükşehir’e gönderilmesinin uygun olacağını belirterek, önergenin Başkanlık makamına gönderilmesini oylattı. Önergenin Başkanlık makamına havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Gecekondu Önleme Bölgesi iptal edildi
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, gündem dışı TOKİ Projesi ve Gecekondu Önleme Bölgesi konularına dair son durum bilgilendirmesi yaptı. Başkan Cem Kara ilk olarak, 9 Mayıs 2017 tarihinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi İmar Planlama ve Kentsel Yenileme Daire Başkanlığı tarafından Belediye Başkanlığı’na gelen resmi yazıyı okudu.

Sonuç olarak, “Sizler bu göreve başlamadan, şahsımda belediye Başkanlığı görevine başlamadan 29 Ocak 2009 tarihinde Gecekondu Önleme Bölgesi ilan edilen alan TOKİ’nin ileriye sürdüğü gerekçeler nedeniyle, Gecekondu Önleme Bölgesi iptal, aynı zamanda 16 Ağustos 2010 tarihinde o zamanki meclis üyesi arkadaşlarımın protokol imzalamak ve konuyu takip etmek için bana vermiş olduğu yetkiye göre imzalanan protokolde feshedilmiştir” diyen Başkan Cem Kara, Kaleiçi ve Ferhatpaşa Mahalleleri ’ne TOKİ’nin 9 Mayıs 2017 tarihi itibariyle herhangi bir projesi, tasarrufu kalmadığını sözlerine ekledi.

Bu plan vatandaşlarımızın sorununu çözmez
Konuyla ilgili gelen yazıdan sonra 30 Mayıs 2017 tarihinde Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Şehir Planlama Şube Müdürlüğüne yazı gönderdiklerini belirten Başkan Cem Kara, “Bu yazıda belirttiğimiz konu; Bu bölgeye 1985 yılında 1/1000 ölçekli bir plan yapılmıştır. 1990 yılında da 1/5000 ölçekli bir ıslah planı yapılmıştır. 2008 tarihinde de 1/5000’lik bir plan yapılmıştır. 1/5000’lik plan yapıldığı için 1/1000 ve 1/500’lük planlara göre burada herhangi bir yapılaşma ve bir ruhsat verilme işi söz konusu değildir. Bölgede 2360 vatandaşımız yaşıyor olmasına rağmen 2008 yılında yapılmış olan 1/5000 ölçekli plan ancak bu bölgede 776 kişinin yaşamasına olanak sağlamaktadır.  O nedenle 2008 yılında yapılmış olan plan buradaki vatandaşlarımızın ihtiyacına cevap verecek, sorunlarını çözecek bir plan değildir” şeklinde konuştu.

İBB planın revizyonunu gerçekleştirmeli
Başkan Cem Kara, Çatalca Belediyesi olarak önerilerini “Bu bölgede 19.249 kişilik bir nüfusa göre 2007 yılı planı söz konusu olup, bunun 8020’si KİPTAŞ’ta kullanılmıştır, geriye kalan 11.229 kişilik nüfus için 2008 yılında yapılmış olan 1/5000’lik plan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından revizyonunun yapılmasıdır. 2008 planı ihtiyaca cevap vermemekte olup 5000’lik planın İBB tarafından revizyonunun yapılmasının sağlanmasıdır” sözleriyle açıkladı.

Gündem maddeleri oylandı
Gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Celalettin Sonkaya, içinde bulunduğumuz Ramazan Ayı’nın başta İslam Âlemi olmak üzere tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni etti ve geçtiğimiz günlerde elim bir helikopter kazasında kaybettiğimiz Kurmay Albay Gökhan Peker’e Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diledi.

Görüşmeler ardından Meclis toplantısının gündemindeki; İlçemizde faaliyet gösteren "Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım" ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün teklifi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclis gündeminde yer alan, "Boş kadro derece değişikliği" ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi okunduğu şekliyle oy birliği ile kabul edildi. Çatalca Belediye Meclisi komisyonlardan gelen raporları görüşmek üzere 9 Haziran 2017 Cuma Günü Saat:10.30’da toplanmak üzere sona erdi.
 
Çatalca Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181