Çekmeköy Taşdelen Sultan Murat Caddesi prestij cadde oluyor!
Çekmeköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taşdelen Sultan Murat Caddesi Yayalaştırma Projesi kapsamında çalışmalara başladı. Taşdelen’in en büyük camilerinden biri olan Yusuf Cebir Camisi’ni de içine alan projeyle bölgede değer artışı yaşanacak.  

Cadde üzerindeki inşaatların tamamlanması ve biten binalarda yeni işletmelerin açılmasının ardından Çekmeköylüler’in yoğun ilgi gösterdiği sokaklar, araç trafiğine kapatılıyor. Plana göre, alışverişe uygun hale getirilecek caddenin cami kısmı da büyük bir meydan olarak hazırlanacak. Geleneksel mimariden esinlenerek hazırlanan camii önü meydanı vatandaşların dinlenme ve buluşma noktası olacak. Eşzamanlı olarak devam eden Turgut Özal Bulvarı Prestij Cadde uygulamalarında da cami ve alışveriş merkezi önündeki trafiğin, döner kavşakla düzenlenmesi planlanıyor. Çalışmaları yakından takip eden Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Taşdelen, ilçemizin nüfus yoğunluğu ve ekonomik açıdan en hareketli bölgeleri arasında yer alıyor. Metro projesi ile ilgiyi iyice üzerine çeken bu bölgemizin cadde ve sokaklarını daha kullanışlı hale getiriyoruz,” dedi. 

Çekmeköy Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181