“Dünyada yeni trend ‘Odak Şehir’ kavramı"!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Atölyesi öncülüğünde Bursa'da düzenlenen "İstanbul Turizminde Sürdürülebilir Çözümler ve Yeniden Kazanma İçin Arama Konferansı" sonuçlarının değerlendirme Turizm Çalıştayı Nişantaşı The Sofa Hotel'de yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’nda katıldığı çalıştaya, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İstanbul’un Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İBB Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Turizm Yatırımları Derneği (TYD)

Başkanı Oya Narin, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır’da aralarında bulunduğu turizm dünyasının önemli temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Kadir Topbaş, günümüz dünyasında artık şehirler arasında yarışın sona erdiğini ve dünyadaki şehirlerin “Odak Şehir” olmak için çalıştıklarını söyledi.

Yaptıkları yatırımlarla İstanbul’un dünya tarafından gıpta ile takip edilen bir şehir haline geldiğini vurgulayan Başkan Topbaş, “Dünyada yeni trend ‘Odak Şehir’ kavramı. Bu ne demek? Dünyaca ünlü markaların, şirketlerin o şehirde bulunma isteği demek. İstanbul bu yönüyle de bir ‘Odak Şehir’dir” diye konuştu. İstanbul’un dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu dile getiren Başkan Topbaş, “İstanbul adeta açık hava müzesi. Ön plana çıkarılması gereken o kadar çok noktası var ki. Hepsi birbirinden güzel” dedi. Başkan Topbaş göreve geldiği 2004 yılında ilk toplantısını turizmcilerle yaptığını hatırlatarak, “O toplantıda İstanbul Turizmini Geliştirme Platformu oluşturma kararı aldık. Kendimize bir rota belirledik. O yıllarda şehre gelen turist sayısı 2,5 milyon civarındaydı. Şimdi 10 milyonun üzerinde. Hedefimiz bu rakamı 20 ve sonrasında 30 milyonların üzerine çıkarmak” ifadelerini kullandı.

Başkan Topbaş, "İstanbul Turizminde Sürdürülebilir Çözümler ve Yeniden Kazanma İçin Arama Konferansı"nda elde edilen kazanımların boşa gitmemesi için elinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğunu ibelirterek, “Hemen 50 milyon lira tanıtıma ayıralım ve Turizm Atölyesi'ni daha aktif hale getirelim. Ben İstanbul için her noktada varım" dedi.

Mesai arkadaşlarıyla, “İstanbul için daha ne yapabilirim?” düşüncesiyle durmaksızın çalıştıklarını vurgulayan Başkan Topbaş, “İstanbul hizmete doymuyor. Biz yaptığımız yatırım ve hizmetlerle hem bu şehirde yaşayan insanlarımıza yaşamaktan gurur duyacakları bir şehir oluşturuyoruz, hem de İstanbul’u uzaktan izleyen, arkadaşlarından duyan veya medyadan gören yabancı insanlar için de ‘Ah keşke İstanbul’a gidebilsem’ dedirtmek için çalışıyoruz. İşte asıl başarı bunu söyletebilmektir” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181