'Esenler'in imar sorununa kalıcı çözüm getireceğiz'!
Esenler'in tarihi ve talihini değiştirecek askeri alandaki "İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı" projesine ait tüm çalışmaların yürütüleceği "2023 Yeni Esenler Proje Merkezi"nin inşaatı tamamlandı.
 
Askeri alan üzerinde kurulacak ve Esenler'in tüm donatı ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Esenler'in geleceği için çok büyük bir öneme sahip proje kapsamında Atışalanı Mezarlığı yanında "2023 Yeni Esenler Proje Merkezi" inşa edildi.   
 
YENİ ESENLER'İN ÜSSÜ OLACAK
Yakın zamanda hizmete alınması planlanan merkez, tarihi proje ile ilgili yapılacak tüm çalışmaların kontrol ve komuta edileceği üs olacak. Konut sektöründe önemli bir yere sahip İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi KİPTAŞ ile birlikte 3.500 metrekarelik alan içinde inşa edilen merkezde, hem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği az katlı ve yatay yapılaşma örneği insan yüzlü şehrin, hem de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılacak dünyanın en büyük şehir parkının çalışmaları yürütülecek.
 
ESENLER'İN İMAR SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
2023 Yeni Esenler projesinin ilçenin talihini ve tarihini değiştireceğini belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Esenler halkı gönlünü ferah tutsun. Biz, planlarımız ve hedeflerimiz doğrultusunda adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Hükümetimiz ve Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Yeni Esenler için durmadan çalışıyoruz. İnşallah bu proje ile ilçemizdeki mülkiyet ve imar sorunlarına kalıcı çözümler getireceğiz" diye konuştu.  
 
Proje kapsamında medeniyet değerlerimizi taşıyan, kültür kodlarımızdan beslenen ve toprağa yakın örnek bir şehir kurulacak. Mülkiyet ve imar sorunlarına kalıcı çözüm getirecek proje sayesinde, ilçe genelinde spor, eğitim, sağlık, kültür, park, dini tesis alanı gibi çeşitli sosyal donatıda kalan ve vatandaşların bu imar kısıtlılığı sebebiyle çivi bile çakamadığı  binlerce konut sahibinin problemleri çözülecek. İmar planlarında sosyal donatı alanı olarak görünen alanlar ise, üzerindeki yapılar yıkıldıktan sonra yerlerine asla konut yapılmayacak. Bu proje ile Esenler'in hem spor, eğitim, sağlık, kültür, park ve yeşil alan gibi sosyal donatı alanları artacak, yolları genişleyecek hem de Esenler'de deprem konusunda gerekli çalışmalar yapılmış olacak. Böylece vatandaşlar, deprem korkusundan uzak, güvenli ve sağlıklı yapılara kavuşması sağlanacak.  

Esenler Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181