'Eyüp Çırçır Mahallesi tapu sorunu çözüldü'!
Eyüpsultan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve her Perşembe günü saat 20:23'te Facebook ve Instagram üzerinden canlı yayınlanan Eyüpsultan'da Gündem programında yapılan faaliyetler konuşulurken, vatandaşların soruları da cevaplandırılmaya devam ediyor. Sosyal medya üzerinden gelen soruların Başkan Remzi Aydın'a iletildiği programda, tapu sorunlarıyla ilgili gelen sorular da cevaplandırıldı.

“60 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ”
“Çırçır Mahallesinin tapu sorunu çözüldü” diyen Başkan Remzi Aydın, “Vakıf parsellerinde ya da hazine parsellerinde gecekondusu olan vatandaşlarımızın tapu problemleri çözüldü. Kanun çıktı biliyorsunuz, bu altmış yıllık bir sorundu. Ben buradan vatandaşlarımıza tekrardan çağrıda bulunuyorum; Bu durumdaki tüm vatandaşlarımız, evrakları ile beraber Plan ve Proje Müdürlüğümüze müracaat etsinler” dedi.

ÇIRÇIR MAHALLESİNDEKİ VATANDAŞLARA MÜJDE
“Çırçırlı vatandaşlarımız şu an muhtemelen ilgi ile izliyordur. Biz bunların bir bölümünü şimdi takasa dahil ediyoruz” diyen Remzi Aydın, “Bize en çok sorulan şey soru; Metrekare fiyatı ne olacak? Ortalıkta bazı spekülasyonlar dolaşıyormuş. Biz Defterdarlık ile görüştük, Çırçır'daki hazine ve vakıf parsellerindeki gecekonduların satış değeri, emlak vergisinin iki katı civarında olacak. Bunun da müjdesini buradan vermiş olayım” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR EDİLMEYECEK”
Öte yandan Bahariye Yolundaki gecekondularla ilgili olarak gelen soruya da cevap veren Başkan Remzi Aydın, “Gecekondular, ağaçlandırma bölgesi olarak planladığımız yerde kalıyor. O bölgede plan tadilatı olmadığı sürece, maalesef yapabileceğimiz bir şey yok. Fakat İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüştük; orada vatandaşlarımız mağdur edilmeden, tapuları varsa tapularını uygun bedeller ile istimlak ederek bir çalışma yapılacak” dedi.

Eyüpsultan Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cigdem ibas 6 yıl önce

Bizim evimiz cırcır mah gülen cad bizim buraların tapuları nezaman verilecek

banner182

banner181