Ferko İnşaat'tan 1.5 milyar dolarlık 4 imza
Ferko İnşaat'ın Levent'te hayata geçirdiği ve imza anlamına gelen 'Ferko Signature' projesinde sona yaklaştı. 2016 sonunda teslim edilecek ofislerin satışında yüzde 70 seviyesine geldiklerini söyleyen Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Gökçe Meriçten 2016'da satış değeri 1.5 milyar dolar olan 4 proje planladıklarını açıkladı. Kağıthane'de otel ve ofislerin yer alacağı Ferko Line adında yeni bir projeye başladıklarını belirten Meriçten, 22 dönüm net arsa alanında 3 blok hayata geçireceklerini söyledi. Kağıthane merkezde yer alan projenin konumu ile öne çıkacağını belirten Meriçten, "Arsada zemin iyileştirme çalışmaları başladı. Satışlar ise şubat ayında başlar. Otel bölümünü Er Yatırıma sattık ve Four Points by Sheraton ile anlaşıldı" dedi.

Rekabet İşimize Yarar
Kağıthane son aylarda gayrimenkul şirketlerinin tercih ettiği bölgelerin basında geliyor. Bölgede çok sayıda ofis ve konut projesi yapılıyor. Gökçe Mericten'e göre rekabet şirketlerine olumlu yansıyor. Doğru alanda doğru proje geliştiren Şirketlerin öne çıktığını söyleyen Meriçten, "Aslında rekabet güçlü firmaların isine geliyor. Müşteri kötü örnekleri görüyor ve önceliğin fiyat olmadığını görüp güvenilir şirketlere yöneliyor. Rekabet bizim de isimize yarar" dedi.

Büyükdere'ye Rezidans
Ağırlıklı olarak ofis ve otel yapan şirket 2016'de rezidans da planlıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında Büyükdere Caddesi üzerinde hayata geçecek projede 4 blok bulunacağını dile getiren Meriçten, ilk etap için bu ay yıkıma başlayacaklarım dile getirdi. Yatırımcılara ve genç profesyonellere dönük bir proje planladıklarını söyleyen Meriçten, ağırlıklı olarak 1+1 ve 2+1 daireler inşa edeceklerini kaydetti. Meriçten 35 bin metrekare alanda yer alacak projede arsanın bir kısmını satın aldıklarını, bir kısmı için de kat karşılığı anlaşma yaptıklarını ifade etti. Ferko İnşaat Göktürk'te konut, alışveriş merkezi ve ticari birimleri olan 2 proje planlıyor. Göktürk projelerine yılın ikinci yarısı başlayacaklarını kaydeden Meriçten, "Bölgede ciddi arsa stokumuz var. Bugün başlasak 7-8 yıllık iş yapacak yerimiz mevcut" dedi. İnşası süren Ferko Signature projesinde ofislerin yarısını kiralamak üzere ellerinde tuttuklarını belirten Meriçten, "Kağıthane'deki Papirüs Plaza projemizin yüzde 30'u hala bizde. Yeni projemiz Ferko Line'de ise ticari alanların yüzde 25'ini elimizde tutacağız. Yine İmes Sanayi Sitesi içindeki İmes Park Projesi kendimiz için geliştirdiğimiz bir yatırım. İmes 650 dönüm bir alan ve 24 dönümde proje yaptık. Ticari birimleri ofis ve otel inşa ettik. Bölgede 3 yılda bire 5 değer artışı oldu. İlgaz'da devam eden bir otel yatırımımız var. 560 yatak kapasiteli oteli biz işleteceğiz" dedi.

Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181