Gaziosmanpaşa Ali Bey Barajı sosyal ve kültürel aktivitelerin merkezi olacak!
Gaziosmanpaşa Belediyesi, sosyal ve kültürel aktivitelerin merkezi olacak yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Yürüyüş, koşu, bisiklet parkurları, satranç oyun sahası, kütük amfiler, çocuklar için özel alanlar, şelale, seyir kulesi, teras ve macera parkının bulunduğu Ali Bey Barajı Mesire Alanı Projesi başlıyor.

Ali Bey Barajına sınır olan 60.000 metrekare alanı kapsayan projeyle, sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı mesire alanı projesi; spor amaçlı yürüyüş yolları ve bisiklet parkuru, çeşitli sosyal faaliyetlerin yapılabileceği etkinlik alanı, çocuk oyun alanları, basket sahaları, piknik alanları için açık ve kapalı piknik gruplarını içerecek. Ayrıca İstanbul’da göçmen kuşların geçiş noktalarından biri olan Mesire alanına, göçmen kuşların geçişlerinin izlenebilmesi için bir seyir kulesi ve seyir terası yapılarak doğal olayların incelenebilmesi sağlanacak.

Doğal Orman yapısında bulunan çam ağaçlarına ilave olarak yapraklı ağaçlarla beraber çiçek açan türlerin dikilmesiyle rengârenk bir görünüme kavuşacak alanla şehrin içinde ama şehrin stresinden uzak, dinlenme ve hobi amaçlı kullanılması hedefleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları başlayan projenin önümüzdeki yaza tamamlanması planlanıyor. Projenin müjdesini veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ‘’İlçemizde yaşayan insanların yoğun iş temposundan fırsat bulduğu her zaman moral depolayabilecekleri, doğayla başbaşa kalabilecekleri bir mekan oluşturuyoruz. Bu konuda bizlere destek veren Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181