Gaziosmanpaşa'da depreme dayanıksız binalar yıkılıyor!
Geçtiğimiz günlerde İzmir ve İstanbul’da hissedilen depremin ardından kentsel dönüşüm hız kazandı. Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında Bağlarbaşı mahallesinde 2. etap çalışmalarıyla depreme dayanıksız binaları yıkmaya devam ediyor.

Hafta başında 6.2 şiddetinde meydana gelen, İzmir ve İstanbul’da şiddetli bir şekilde hissedilen deprem, akıllara birçok soru işareti getirdi. Gaziosmanpaşa Belediyesi, depremin de yaşanmasıyla daha önce başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Dönüşüm kapsamında Bağlarbaşı Mahallesi’nde başlatılan yıkımlarda 750 konuttan 450 konutun yıkımı tamamlandı. Bağlarbaşı Mahallesi 2. Etap projesi inşası kapsamında yapılacak olan çevre dostu ve yaşanabilir alanların bol olduğu ‘’Yeşil Bina Konsepti'’nde 1600 adet konut inşa edilecek. Vatandaşlar ile anlaşmalı olarak gerçekleştirilen projede konutların 800’ü bölge halkına tahsis edilecek.

‘’DEPREM, ÇALIŞMALARA HIZ KAZANDIRDI’’
Depremin de çalışmaları tetiklediğine dikkat çeken Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Son yıllarda Türkiye’de gündeme oturan yeni bir deprem endişesi var. Biz de bu yüzden yapılarımızı depreme dayanıklı hale getirmeliyiz. Depremin sık sık gündeme gelmesi bizim bu çalışmalara daha fazla hız vermemiz gerçeğini de ortaya koyuyor. Bu anlamda Kentsel Dönüşüm çalışmalarımız, depreme yönelik verdiğimiz en önemli cevaptır. Şuan bu bölgenin yerinde dönüşümünü yaparak vatandaşlarımızı yapacağımız konutlara taşımayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“DEPREMDE BİNALARIMIZ SAĞLAM OLSAYDI KENDİMİZİ DAHA GÜVENDE HİSSEDERDİK”
15 yıldır Bağlarbaşı Mahallesi’nde oturan Kasım Çavuşoğlu, “Ben yaklaşık 15 yıldır buradayım. Binalarımız çürümüştü, başkanımız bizimle anlaştı ve birebir metrekare karşılığında verdiler. Buralarda anılarımız var ancak her şey daha güzel olacak. Deprem olduğunda biz çoluk çocuk hemen dışarı koştuk, sallantı çok oldu. Binalarımız eski, bu depremde binalarımız sağlam olsaydı kendimizi daha güvende hissederdik” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181