İstanbul'a kurulacak iki yeni şehir için detaylar yakında açıklanacak!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, İstanbul'da plansız yapılaşma ve deprem riskine tedbir için kurulacak iki yeni şehir projesinde rezerv alanlarının belirlendiğini açıkladı. İstanbul'da iki şehir için kazma heyecanı İstanbul'da depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm kapsamında yürütülen çalışmalar hızla sürüyor. Plansız yapılaşmanın önüne geçmek ve deprem riskini azaltmak için projelendirilen iki yeni şehrin detayları yakında açıklanacak. Fransa'nın Cannes kentinde devam eden gayrimenkul fuarı MIPIM 2018'i ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'a kurulacak yeni şehirler için iki ayrı rezerv alanı belirlendiğini duyurdu. Özhaseki, "İnşa edilecek depo konutlara dışandan kimse kabul edilmeyecek. Bu dışarıya yönelik İstanbul'un nüfusunu artıracak bir proje dep" dedi.

DEPREME ÇÖZÜM ŞART
Türkiye'nin 1950'li yıllardan itibaren büyük şehirlere doğru başlayan göç ve plansız şehirleşmenin sonuçlanyla karşı karşıya olduğunun altını çizen Bakan Özhaseki "Sağlıksız ve kimliksiz şehirlere sahibiz. Doğrusu bizim tarihte kurmuş olduğumuz medeniyete, medeniyetlere bakarsak bu şehirleşme bize yakışmıyor" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu ve topraklarının yüzde 66'sının birinci ve ikinci derecede deprem bölgesi içinde bulunduğu bilgisini paylaşan Özhaseki, ülke nüfusunun da yüzde 71'inin bu bölgelerde yaşadığını vurgulayarak, "Bizim bir an önce yemeden içmeden kesilip, bu işe çözüm bulmamız lazım. Deprem insanlan öldürmüyor. Sadece kötü yapılaşma insanları öldürüyor" dedi.

Türkiye Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181