İstanbul ​Büyükçekmece'de riskli 56 dairenin yıkımına başlandı!
Büyükçekmece’de devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 56 bağımsız birimin (daire) daha yıkımına başlandı.  
 
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "İstanbul depremi kapıda, yakında geliyor. Bu bilinçle riskli binaları yıkarak yerlerine yenilerini yapıyoruz. Şu ana kadar bin 500’ün üzerinde binanın yıkımı gerçekleştirdik. Büyükçekmece, kentsel yenilemede hız kesmeyecek" diye konuştu.
 
Riskli 56 dairenin yıkımına başlandı
Büyükçekmece Belediyesi, ilçede depreme dayanıksız binaların yıkımına devam ediyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında bugüne kadar bin 500’ün üzerinde binanın yıkıldığı Büyükçekmece’de 56 daire daha yıkıldı. Atatürk Mahallesi, Nergis Sokak’ta bulunan riskli binaların yıkımına Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde başlandı. Yıkılan binaların yerine depreme dayanıklı modern binalar yapılacak.
 
“Tüm imkanlarımızı seferber ettik”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul depreminin yakın olduğunu ve yetkilerin kentsel dönüşümü hızlandırması gerektiğini vurguladı. Başkan Akgün, "Bugün 56 adet bağımsız birimin daha yıkımına başladık. Yıkılan riskli binaların yerine yeni teknolojiye uygun binaları yapılacak.

Büyükçekmece'de son çıkan deprem yönetmeliğine uygun olarak yeni binaların yapımı devam ediyor. Bugüne kadar bin 500’ün üzerinde bina yıktık. İstanbul depremi kapıda, yakında geliyor. Büyükçekmece Belediyesi olarak vatandaş, müteahhit, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dörtgeninde ilçedeki riskli yapıların dönüştürülmesi için tüm imkanları​mızı seferber ettik.

Büyükçekmece Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181