İstanbul'da Riva Kalesi restore ediliyor!
Cenevizliler tarafından yapılan, Osmanlı döneminde Revan Kalesi olarak adlandırılan ve Riva Deresi’nin Karadeniz’e döküldüğü noktada yer alan kalenin restorasyonu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Riva Kalesi restorasyonu ve çevre düzenleme inşaatı” adıyla 17 Mart Perşembe günü açık ihaleye çıkacak ve restorasyon, çevre düzenleme inşaatının 400 günde tamamlanması sağlanacak.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Bölgede sürekli artan turizm potansiyeli çerçevesinde önemli bir yeri olan Riva Kalesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi süreci başlattı” dedi.

Beykoz Belediyesi olarak ilçede yer alan İstanbul’un tarihi ve turistik anlamda değerli meydanlarında genişletme ve yenileme çalışmalarının da sürdüğünü belirten Çelikbilek, “Riva Meydanı’nı Riva Kalesi olmadan düşünemeyiz. Riva Kalesi’nde yapılacak restorasyon Riva’nın çehresine ayrı bir değer ve güzellik katacak.
Uzun yıllardır süren titiz çalışmalarımız da bu yüzden değerliydi. Şile Kalesi’nde gerçekleştirilen restorasyon projesi üzerine kamuoyunda yapılan ‘Sünger Bob’ tartışmalarının burada da olmaması, tarihi dokuya uyumlu ve aslına uygun olarak çalışmaların yapılması için gerekli takibi yaptık” dedi.

ŞİLE KALESİ TARTIŞILMIŞTI
Şile Belediyesi’nin tarihi Şile Kalesi’nde yaptığı restorasyon sosyal medyada gündem olmuştu. Kalenin restore edilmiş hali eleştirilerek “Sünger Bob” benzetmesi yapılmıştı.

Habertürk 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181