İstanbul Şile'ye 1 milyar 650 milyonluk yatırım!
Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’nun ev sahipliğinde İBB Başkanı Kadir Topbaş, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve İBB daire başkanları Şile’ye ziyarette bulundu. Ziyaretleri boyunca Şile Yeryüzü Pazarı, Şile Kent Meydanı ve Katlı Otopark, Ağva Sahil Düzenleme, Gökmaslı ,  Darlık, Kömürlük ve Üvezli mahallelerinde incelemeler yapıldı.

ŞİLE’YE ‘1 MİLYAR 650 MİLYON’ YATIRIM  
İBB Başkanı Kadir Topbaş, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile birlikte Şile'de Yeryüzü Pazarı'nı ziyaret etti. Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve Şileliler ile bir araya gelen Kadir Topbaş, Tamamen doğal yöntemlerle yetiştirilen ürünlerden satın alırken pazarda incelemelerde bulundu ve esnafla sohbet etti.

Şile’ye her türlü desteği verdiklerini vurgulayan Kadir Topbaş, “Bugüne kadar Şile’ye yaptığımız yatırımlar toplamı 1 milyar 650 milyon lira. Atıksuları topladık, doğalgaz getirdik. Şile otobanını yaptık. Eski köylere kadar doğalgazın erişim çalışmaları tamamlandı. Şile’nin doğallığının bozulmadan geleceğe taşınması gerekiyor. Bu nedenle bu pazarda üretilen ve satılan ürünleri önemsiyoruz. Yeryüzü Pazarı’nın sayılarını arttırmayı düşünüyoruz. Bir tane Pazar da Ağva’da yapmayı düşünüyoruz. Ağva’da 50 kilometre sahil düzenlenmesi ve dere ıslahı yaptık. Su baskınları tarih oldu” sözleriyle konuşmalarını tamamlarken arıcılığın merkezi olma konusunda önemli adımlar atan Şile’de arıcılığı geliştirmek için Şile Arıcıları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne 300 arı kovanı teslim edildi.

ARTVİN, ŞİLE YERYÜZÜ PAZARI'NI ÖRNEK ALACAK
Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de Artvin'de bir doğal ürünler pazarı kurmak istediklerini ve projeleri Kadir Topbaş'a gösterdiğinde, "İstanbul'da bu pazarın olduğu bir yer var. Seni oraya götüreyim" diyerek Şile'ye getirdiğini söyledi. Kocatepe, Şile Yeryüzü Pazarı'nı örnek alacaklarını belirtti.

SIRADA ‘YEL DEĞİRMENİ’
Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’nun Şile’yi dört mevsim yaşanabilir bir kent modeline dönüştürme hedefi içerisinde bulunan yel değirmeni ile Şile’de yeryüzü pazarından sonra yeni projesi daha hayata geçiyor. Sağlıklı beslenme ve Sağlıklı yaşam için doğal yöntemlerle tamamen adil üretimi destekleyen yel değirmeninin müjdesi Kadir Topbaş’tan geldi. “Şile’de öyle bir yel değirmeni yapacağız ki İstanbullular ve dışarıdan gelenler görmeye gelecek. Un öğütülecek, insanlar etrafında kahvaltı yapacak ve İstanbullular unlarını buradan alacak. Şile’de doğa turizmini geliştirmek için birçok proje üretiyoruz. İstiyoruz ki İstanbullular haftasonu buraya gelsin, doğal yiyecekleri buradan alsın. Allahü Teâla Kuran’ı Kerim’de ‘Temiz ve helal yiyecekler yiyiniz’ buyuruyor. Dünyadaki insanlar da 'Ne yiyelim sağlıklı yaşayalım' diyor. Buyurun Şile’ye! Böyle bir dünya içinde hamdolsun Rabbimiz bize Anadolu'yu ve İstanbul'u bahşetmiş" diye konuştu.
 
MEYDAN VE OTOPARK ‘2018’DE AÇILIYOR
Yeryüzü pazarının ardından Topbaş, inşaatı devam eden Şile Kent Meydanı ve Zemin Altı Otopark İnşaatı'nda incelemelerde bulundu.

Kadir Topbaş, “Şunu gururla ifade etmek istiyorum; Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığından önce maaş ödeyemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bugün devasa yatırımlar yapan ve devlete ya da finans kuruluşlarına günü gelmiş bir lira borcu olmayan bir yerel yönetim haline geldik. Bu Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla bize açtığı kulvarda geliştirdiğimiz çalışmalardır. Böyle bir şehirde başkan olmaktan duyduğum gururu burada ifade etmek istiyorum. Bu yetkiyi verdiği için İstanbullulara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şile'nin meydan ve otopark ihtiyacını çözmek için 20 bin metrekarelik bir alanda 25 milyon lira bedelle 525 araçlık zemin altı otoparkı ve 11 bin 470 metrekare kent meydanı inşaatını başlattıklarını hatırlatan Topbaş, 2018 yılının Mart ayında tamamlanacak projede otobüs garı, 16 işletme, 6 lokal, 30 dükkanlık Çarşı ve 2 bin metrekare yeşil alan da olacağını belirtti.

Zemin altı otoparkın Şile'nin merkezindeki parklanma sorununu çözeceğini ifade eden Topbaş, İSPARK tarafından işletilecek otoparkın çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.

AĞVA GÜN SAYIYOR
Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile ziyaretlerine devam eden İBB Başkanı Kadir Topbaş Ağva Sahil Düzenleme projesi incelemelerinde “Göreve geldiğimizde salaş bir vaziyette olan Ağva sahilinde 30 milyon lira bedelle Ağva Meydanı ve Sahil Düzenleme Projesi’ni gerçekleştirdik. Böyle bir koy, bu kadar güzellik nasıl ihmal edilir diye düşündük. Ağva saklı bir cennet, gizli bir bahçe. Bu güzelliğin bilinmesini ve Ağvalılar ile ziyaretçilerin burada huzur içinde yaşamasını istiyoruz.” Şile ve Ağva’da önce altyapıyı düzenlediklerini ve doğalgaz ve içme suyu getirdiklerini dere ıslahlarıyla taşkınlara son verdiklerini anlatan Başkan Topbaş, yapılan arıtma tesisini ileri biyolojik arıtma tesisine çevireceklerini müjdeledi. Böylece atık suları dereye vermek yerine park bahçe sulamasında kullanılacağını ifade eden Topbaş, şu bilgileri verdi; “Ağva Meydanı ve Sahil Düzenleme Projesi için 65 bin metrekarelik bir alan düzenlendi. Bu güzelliği daha da güzelleştirerek yaşatmak için proje kapsamında yeşil alanlar, 3 sosyal tesis, seyir terasları, 125 araçlık otopark, çocuk oyun alanları bulunuyor. Şile Belediye Başkanımız Ağva’da da Şile’deki gibi Doğal Ürünler Pazarı yapacak ve inanıyorum ki buraya çok iyi bir getirisi olacak. Ağva ve Şile’de tamamladığımız veya bitmek üzere olan birçok eserimiz var. Bunların toplu açılış töreni için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı davet edelim ve birlikte açalım istiyorum.” sözleriyle konuşmalarını tamamladı.

Şile Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181