İşte Arnavutköy Belediyesi'nin dev projeleri!
Mahalle Muhtarlarıyla yapılan kahvaltılı toplantı, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın katılımıyla düzenlendi. Toplantıda, Arnavutköy İlçesi’nde yapımı devem eden çalışmalardan ve geleceğe yönelik yapılan projelerden bahseden Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı; Yönetim ve Yaşam Merkezinin yakın zamanda tamamlanacağını söyledi.

Arnavutköy Belediyesi Sosyal Tesislerinde  yapılan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.  Toplantıda yapılmış ve yapımına devam edilen projeler ile ilgili bilgiler verildi. Toplantıda, mahalle muhtarlarının istek ve sorunları Başkan Baltacı tarafından dinlenildi ve çözüm yolları konuşuldu.

Kahvaltılı toplantıda mahalle muhtarları ile bir araya gelen Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Yeni belediye hizmet binası, yaşam merkezleri ve ulaşımda atılacak yeni  adımlara değindi. Bu ayın en önemli gelişmesi metro hatları için hem bakanlıkla hem de İETT ile yaptığımız görüşmelerdi diyen Başkan Baltacı: “ Arnavutköy Belediyesi’nin  yeni yapılan hizmet binası ve Vezneciler arasında yapılacak olan metro hattının proje çalışması hemen hemen son noktaya geldi. Durak yerleri az çok belirlendi. İlk etapta Vezneciler hattının Vadipark civarının son durak olma planı vardı. Biz bunun yeni yönetim merkezimizin olduğu alana gelmesinin doğru olacağını söyledik ve revize edilecek. 2. Bir hattımız daha ver bununla  bakanlık ilgileniyor. İnşallah önümüzde ki sene her iki hattımızın yapımına başlanmış olunacak. Bu hat Sefaköy, Halkalı tarafından gelip Arnavutköy Hastanesi civarında aktarma istasyonu şeklinde olup, diğer hattımızla birleşecek. Bunlar tabi proje aşamasında ve yakın zamanda projelerinin bitirilmesi planlanıyor. Şuan devam eden ama Arnavutköy Merkezi çok ilgilendirmese de Arnavutköy sınırları içerisinde yer alacak Levent Metro hattı.  Bu hat ile daha çok ilgileniliyor. Çünkü Yeni Havalimanı ile entegre olacak. Bu hatlar ilçeden ziyade şehri taşıyacağı için daha hızlı ilerliyor. Ama ilçemiz ilgilendiren raylı sistem projeleri de bittiği zaman, ilçemizde metro ağı olmuş, olacak. Ulaşımla ilgili diğer bir çalışma ise İETT nin ilçemizde yapacağı yenikler. Bu yenilikler ile ilgili çalışmalarımıza başladık” dedi.

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın muhtar toplantısında yaptığı konuşmasından satır başları:

Yönetim Merkezi Tamamlandı
Yine bir diğer projemiz ise Yönetim Merkezimiz ile ilgili çalışmadır. Bu iki aşamalı çalışmaydı. Bu projede belediye binası, kültür merkezi ve nikah salonu tahmini yıl sonuna tamamlanmış olacak. Burada iki tesisimiz daha var. Konferans salonumuz her türlü amaçta kullanabileceğimiz. Diğeri ise düğün salonu şeklinde düşünülmüş, ikiye bölünebilecek güzel bir tesisimiz daha var.

Hadımköy’e Kültür Merkezi Geliyor
Hadımköy Meydan Projesi’nde bizim için 3 tane kültür tesisi vardı. Bu kütür tesisimiz içerisinde gençlik merkezi, kütüphane ve kültür merkezi yer alacak. İhale edildi ve müteahhidimize yer teslimi yapıldı. Yakın zamanda temel atma töreni olacak.

Hadımköy Şehir Parkı Tamamlandı
Hadımköy yapılan diğer bir çalıma ise Eşkinoz Deresi’nin yanındaki şehir parkıydı. Bu parkımız tamamlanma aşamasında yakın zamanda faaliyete geçecek ve burada ki vatandaşlarımıza hizmet verecek.

Alış-Veriş Merkezi Hayata Geçiyor
Arnavutköy’ün eksiklerinden olan ve sıkça dillendiren bir diğer çalışmamızı daha önce ki toplantıda size söylemiştim. Arnavutköy’de yapılacak olan Alış-veriş ve Yaşama merkezi yakın zamanda hayata geçecek. Şuna ki belediye tarafından kademe alanı olarak kullanılan alana proje çalışmasını yaptık. Genel itibari ile alış veriş alanlarını olacağı bir yer olarak değerlendirilecek. Geçtiğimiz aylarda ihalesine çıktık. Burada ki süreç yap-işlet ve devret modeli ile olacak. Belediyeden bir bütçe çıkmayacak. İhaleyi alan firma belirli bir zaman kullanacak ve tekrar belediyeye devredecek. Bir firmamız ihaleyi aldı. Firmamıza alanı teslim ettik. Yakın zamanda çalışmaya başlayacak ve 2 yıl gibi bir sürede bitirilecek.

Ekolojik Koridor Geliyor
Bir diğer projemiz İmrahor ve Boğazköy arasında bulunan derenin üzerine Ekolojik Koridor oluşturulması. Deri ıslahı yöntemi ile yapılacak. Metruk alanlardan ziyade halkın kullanıla bileceği alanlar oluşturacağız. Burada ki yöntem eski deri ıslahı yöntemi değil, tabi deri ıslahı ile yapılacak. Bu çalışma parça parça tamamlanacak.

Katlı Otopark ve Meydan Düzenleme Çalışması Başladı
Bir değer proje ise Arnavutköy Merkezi ilgilendirecek projedir. Arnavutköy Merkez’de yer alan eski stadyumun bulunduğu alan üzerine yapılacak katlı otopark ve meydan düzenlenmesidir. Alt tarafı 800 araçlık bir otopark üstü ise meydan alanı olacaktır. Bu proje çalışmaya başladı. Hafriyat çalışmalarına geçildi. Hız bir şekilde tamamlanacak.

Arnavutköy Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181