Kartal Belediyesi dönüşüm projeleri ile Türkiye'ye örnek!
Yerinde dönüşüm, deprem dönüşümü ve kentsel dönüşüm kapsamında yaptığı projelerle Türkiye için örnek , olabilecek çalışmalar yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kültür ve sanatın merkezi Kartal'da uygulamaya koyduğu yerinde ve birlikte kentsel dönüşüm modelleriyle İstanbul ve Türkiye için örnek oluşturan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, dönüşümle birlikte ilçenin kültür ve sanat merkezi yolunda ilerlediğini belitti. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet verdiklerini belirten Başkan Altınok Öz, Kartal'ın Anadolu yakasının merkezi konumuna eriştiğini söyledi.

2 Haziran'da zirve yapacak

2 Haziran'da yapılacak "Kartal'a Yatırım Geleceğe Yatırım" zirvesiyle Kartal'da bir ilki daha gerçekleştireceklerini belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 'Dönüşümde Kartal Modeli' adını verdikleri anlayışla Türkiye'de deprem dönüşüm ve kentsel dönüşümde öncü olduklarını vurguladı. Altınok Öz, şöyle konuştu: "2009 yılında deprem dönüşüm ve kentsel dönüşümü seçim bildirgemize koyduk. Dönüşüm nedeniyle evi yıkılacak insanlardan ruhsat harcı alınmayacak dedik. Bu seçim bildirgemizde var. Kartal Belediyesi olarak 2012 Ocak ayında Kartal Belediyesi Meclisi'nden 500 TL kira yardımını çıkardık. Sayıştay, 'Siz bu parayı veremezsiniz' dedi. Ardından Van depremi oldu, o arada 6306 sayılı yasa çıktı. O yasada hem kira yardımı çıktı hem de 'vergi ve harçlar alınmayacaktır' denildi. Bunun da mimarı Kartal Belediyesi oldu."

Vatandaşı korumaya aldı

Altınok Öz, gelen talep doğrultusunda belediyenin hukukçu ve teknik ekibiyle birlikte vatandaşların haklarını koruyacak bir sözleşme taslağı hazırladıklarını belirtti. Başkan Öz, "Yatırımcı ve vatandaşlar arasında sorun çıkmasın diye belediyenin hukukçu ve teknik ekibiyle birlikte bir sözleşme hazırladık. Sözleşmeyi Kartal Belediyesi resmi internet sitesine koyduk. Bu taslak, iki tarafın da haklarını koruyan 43 sayfalık bir sözleşmedir" dedi.

Bir gelen bir daha gitmiyor

Kartal'ın yaşanılacak özel bir ilçe olduğu vurgusunu yapan Başkan Altınok Öz, yapılan bir istatistiği paylaştı. Buna göre 'Kartal'da ne kadar zamandır yaşıyorsunuz?' sorusunun cevabı arandı. Cevap olarak 5 ile 10 yıl diyenler yüzde 7.6,10 ile 15 yıl diyenler yüzde 11.15 yıl ve üzeri diyenler yüzde 78.6.10 yıl ve üzeri diyenlerin tamamı ele alındığında Kartal'da yaşayanların yüzde 90'ı 10 yıldan fazla bir zamandır burada ikamet ediyor.

'SED Raporu'nu hazırladık'

Sosyal Etki Değerlendirme (SED) Raporu'ndan bahsederek bu raporun ilk olarak Kartal Belediyesi tarafından çıkarıldığını söyleyen Başkan Altınok Öz, deprem dönüşümde işin sosyolojik boyutunu da göz ardı etmediklerini ve SED Raporu'nu çıkardıklarını söyledi SED Raporu, halkın dönüşümden nasıl etkilendiği, beklentilerinin neler olduğu, yerel yönetim olarak görevlerimizin neler olduğu konusunda kılavuzluk ediyor.

Riskli yapıları belirliyor

Başkan Altınok Öz, dönüşümü Türkiye'de en iyi yapan belediyenin Kartal Belediyesi olduğunu belirterek, "Dönüşümü en iyi yapan müdürlük de yine Kartal Belediyesi Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü'dür. Müdürlüğümüz, Kartal'ın mikro bölgelemelerine göre zemin durumlarını, üzerindeki yapıları yıllara göre sınıflandırarak ilçe sınırlarında öncelikle dönüşebilecek yapı stoğunu saptıyor. Böylece Kartal genelinde zemin ve bina envanterini tamamlıyoruz" dedi.

Posta Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181