Küçükçekmece'de yapımı tamamlanan ve proje halinde olan yatırımlarla ilgili konuşan Başkan Karadeniz, "İlçemiz, son verilere göre 761.064 nüfusuyla İstanbul'un en kalabalık ilçesi. Her mahallemizde yatırımlarımız devam ediyor. Sultanmurat Meydan düzenlemesi, Halkalı Sağlık Ocağı ve Kapalı Pazar Yeri, Fevzi Çakmak Meydanı Pazar Yeri ve Yer altı Otoparkı, Yenimahalle Kentsel Dönüşüm Rezerv Konutları, Küçükçekmece Öğretmen Evi, İnönü ve İstasyon Mahalleleri Semt Konakları, Konutbirlik Kavşağı, ikinci bir göl kenarı yeşil alanı oluşturacak olan Menekşe Deresi Rekreasyon Projesi, Macera Parkı, Kanarya Bilgi Evi, Muhtarlık ve Aile Sağlığı Merkezi devam eden önemli projelerimizden. Ayrıca, okullarımızda da yenileme ve düzenleme çalışmalarımızın yanı sıra laboratuar sınıflarını da hayata geçirerek, eğitim alanında da destek veriyoruz" diye konuştu.

KÜÇÜKÇEKMECE ULAŞIM ÜSSÜ OLACAK
İBB projeleriyle Küçükçekmece, İstanbul'un yeni ulaşım üssü olmaya hazırlanıyor. Küçükçekmece'ye kadar gelecek Marmaray, Havaray, yeni metro hatları ve Köseköy-3. Havalimanı hızlı tren hattı ile Küçükçekmeceli vatandaşlar çok rahat ve hızlı bir şekilde İstanbul'un her yerine çok rahat bir şekilde seyahat edebilecek.

Yüksek hızlı tren bağlantılarıyla şehirler arası ulaşımı da en etkin bir şekilde kullanabilecek. Bu bağlantılar, Küçükçekmece'nin değerine değer katacak. Bilindiği gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, geçtiğimiz Mayıs ayınt da Istanbullular'a 5 yeni raylı sistem hattı müjdesini vermişti. Bu hatların ikisinde Halkalı, adek ta bir merkez nokta konumunda bulunacak. 33 kilometrelik Halkaı-Üçüncü havaalanı ile 33 kilometrelik Halkalı-Çatalca metro hatlarıyla bölge çok daha değerli bir hale gelecek. Proje tamamlandığında, banliyö hatları ile metro hatları Marmaray'a entegre edilmiş olacak. Halkalı-Gebze arasında kesintisiz işletmeciliğe geçilecek. Halkalı'dan Gebze'ye seyahat süresi 105 dakikaya inecek.

YAPIMI BAŞLAYACAK OLAN PROJELER
Yeşil alan, spor, ulaşım, sağlık ve eğitim alanlarında gerçekleştirilecek projeleri de sıralayan Başkan Temel Karadeniz, şöyle konuştu:

" Tevfıkbey Mahallemizde Sefaköy Merkez Cami, Küçükçekmece SGK Hizmet Binası, Atakent Mahallesi Gençlik Merkezi, Halkalı Mahallesi Yeni Spor Kompleksi, Atatürk Mahallesi Munis Faik Ozansoy İlkokulu'nun yeniden yapımı, Kirazh-Halkalı Metro Hattı, Mahmutbey- Bahçeşehir Metro Hattı, Ataköy-Ikitelli Metro Hattı, Havaray Hattı, Zeytinburnu- Halkalı Gümrüğü Marmaray Hattı yapımına başlanacak önemli projeler olarak dikkat çekiyor."

"MARMARA ÜNİVERSİTESİ ARAZİSİNE ŞEHİR PARKI PROJESİ"
Küçükçekmece sınırları içerisindeki Marmara Üniversitesi arazisine Şehir Parkı yapılmasının kendisini en çok mutlu edecek projelerinden biri olduğunu da söyleyen Başkan Karadeniz, "Eğer hayalimizi gerçekleştirebilirsek, tüm yaşam alanları ve donatılarıyla bir kent örneği projesi gerçekleştirmiş olacağız. Bu alan belediyemize ait değil. Konuyla ilgili henüz bir sonuç elde edemedik. Ancak görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

"YUNUS EMRE CEM EVİ İNŞA EDİLECEK"
Başkan Karadeniz, Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nin yanı başına da önemli bir yatırım yapacaklarını dile getirerek, 7 milyona mal olacak Yunus Emre Cem Evi'ni inşa edeceklerinin de müjdesini verdi.

HALKALI AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ VE KAPALI PAZAR YERİ PROJESİ
Halkalı Merkez Mahallesi, Aytaç Mevkii'nde, Tuna Caddesi üzerinde yapılması planlanan yatırım yaklaşık 10.000m2Tik bir alanda uygulanacaktır. Yatırım dahilinde, 2 katlı kapalı pazar yeri, kapalı otopark, 20 muayene odalı aile sağlığı merkezi ve belediye hizmet birimi, muhtarlık atölye ve derslikler bulunacaktır.

MENEKŞE DERESİ ÇEVRESİ REKREASYON PROJESİ
Atakent Mahallesi toplu konut alanları arasından geçen ve daha önce ıslahı yapılmış olan Menekşe deresi ve çevresi yeni bir yaşam alanına çevrilmektedir. Yatırımın dahilinde, derenin ıslahı, koşu, bisiklet ve yürüyüş yolları, kış bahçeleri, aromik bitki bahçeleri, meydan, yaya geçiş köprüleri, camii, 124 araç kapasiteli otopark gibi donatılar bulunmaktadır. Yatırım 220 dönümlük bir alanı kapsamaktadır.

KÜÇÜKÇEKMECE ÖĞRETMEN EVİ
Yeşilova Mahallesi, Reyhan Caddesi üzerindeki eski öğretmen evinin bulunduğu yerde yapılacak olan yatırım yaklaşık 2.600m2'lik bir alanda uygulanacaktır. 44 yatak kapasiteli bir otel işletmesi tarzında inşa edilecek yatırımda ayrıca, restoran, dinlenme ve aktivite alanları da bulunmaktadır.

Diriliş Postası Gazetesi