Maltepe Belediyesi 1,5 yıl içinde 1022 binada asbest denetimi yaptı!
Maltepe’de son 1.5 yıl içerisinde bin 22 binada denetim yapan Maltepe Belediyesi ekipleri, kanser başta olmak üzere pek çok ciddi hastalığa yol açan asbeste geçit vermedi. 

İstanbul’dan tüm Türkiye’ye örnek olan Maltepe Belediyesi, son 1.5 yıl içerisinde bin 22 binada asbest denetimi gerçekleştirdi. 205 binada asbeste rastlanırken, bu binalar asbestten arındırıldıktan sonra yıkım ruhsatı verildi. İstanbul’da, asbest denetimi yapan belediyeler arasında asbest söküm uzmanı tek belediye olan Maltepe Belediyesi’nin asbest çalışmaları hakkında bilgi veren Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün koyduğu kurallara da dikkat ettiklerini ifade ederek, söküm işlemlerinde kişisel koruyucular ile denetimlerin gerçekleştirildiğini vurguladı. 

ASBEST NEDİR?
Isıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere çok dayanıklı lifli yapıda bir mineral olan asbest; halk arasında toprak, gök toprak ve çelpek gibi isimlerle biliniyor. Kanser gibi ciddi hastalıklara neden olan bu madde, kazanlarda, su borularında, çatı kaplama malzemelerinde ve zemin döşemelerinde görülüyor.

Maltepe Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181