"Pendik'te dönüşüm için 15 yıllık master plan oluşturuldu"!
İstanbul Kongre ve Fuar Merkezi’nde  gerçekleştirilen “ Smart Future Expo - Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri  Fuarı ve Zirvesi"nin ilk gününde “Kentsel Dönüşüm Harekatı, Yeniden Yapılanma” konulu panel düzenlendi. Oturum başkanlığını Sampaş Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya’nın yaptığı panelin konuşmacıları Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Özdemir oldu.

“Doğru planlarla depreme karşı önleyici tedbirler alıyoruz”
Oturumda ilk sözü alan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, kentsel dönüşüm çalışmalarını ince eleyip sık dokuduklarını söyleyerek “Üniversitelerle, kanaat önderleriyle, saha çalışmalarıyla ve yurt dışındaki örneklerini inceleyerek istişare ediyoruz.”dedi. Kentsel dönüşümde toplumsal beklentinin akılcılıktan çok finansal olarak ele alındığının altını çizen Başkan Şahin şöyle devam etti: “Vatandaşlar nasıl kar ederim de daha büyük bir yer edinirim mantığında hareket ediyor. Talep bu yönde olduğu için firmaların da arza göre talepleri karşılamaya yönelik çalıştıklarını görüyoruz. Fakat deprem gerçeği göz ardı ediliyor. Buna biz belediye olarak oldukça fazla önem veriyoruz. Doğru planlarla deprem tehlikesine karşı önleyici tedbirler almaya çalışıyoruz.”dedi.

"15 yıllık master plan oluşturduk"
Kentsel dönüşümü gerçekleştirmek için Pendik’te 15 yıllık master planı oluşturduklarını dile getiren Başkan Şahin, “Yıllık 7 bin civarı konut üretiyoruz. 150 bin civarı konutu dönüştürmemiz gerekiyor. Yıllar içinde bu artar, ortalama yılda 10 bin konut üretiriz. Yani 15 yılda da bu işi hallederiz diye bir perspektif oluşturduk. Bunun için önce kolay yerlerden başladık. Zor olan yerleri tamamlayıp örnek olarak göstererek vatandaşları dönüşüme ikna ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Belediyeler kendilerini geliştirdi
Belediyelerin imar konusunda kendilerini geliştirdiklerini belirten Başkan Şahin, “Donanımlar, teknik altyapılar ve teknoloji sayesinde imar konusunda çıtayı oldukça yükselttik. Kentsel dönüşümü fırsat haline getirerek daha fazla yeşil alan, otopark ve çocuk oyun alanlarını artırarak yaşanabilir alanları yaptırmaya zorunlu hale getirdik.”dedi. Diğer konuşmacı Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, 20 yıldır aynı görevi sürdürdüğünü ve geçmiş yıllarda imar konusunda kısıtlı olan imkanların gelişen teknoloji ve finansal güç sayesinde ortadan kalktığını dile getirdi.

“Verinin bilgiye dönüştürülmesi sağlanarak şehir doğru şekilde yönetilebilir”
Zirvenin ikinci gününde gerçekleşen “Veriyi Bilgiye Dönüştürmek ve Şehri Bilgiyle Yönetmek” paneline Pendik Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Üstün Murat Yıldız konuşmacı olarak katıldı. Yıldız, belediyenin 2009 yılında başlayan ve 2012 sonrası hızlanan teknolojik değişimi, yapılan dijital devrim ile verilerin tekilleştirilmesi ve tüm uygulamaların tek veritabanında birleştirilmesini anlattı. Yıldız şöyle devam etti: “Tasarlanan yeni iş süreçleriyle birlikte ölçülebilir verinin bilgiye dönüştürülmesi sağlanarak şehrin doğru şekilde yönetilebilir hale gelmesi mümkün kılınıyor. Pendik'te C3PO 5 boyutlu kent görüntüleme sistemi projesiyle vatandaşın doğrudan karar verici olduğu bir kentsel dönüşüm platformu oluşturuldu. Uygulamayla kentsel dönüşüm ve şehir bilgiyle yönetilen bir hal alacak.”dedi. 
 
Pendik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181