Pendik Yayalar ve Ahmet Yesevi mahallelerine tapu müjdesi!
Pendik Belediyesinin imar uygulama çalışmaları, iki mahallenin daha yüzünü güldürecek. Yayalar Mahallesi 5. Bölge  ve Ahmet Yesevi Mahallesi  İmar Uygulamaları çalışmalarını tamamlayarak 1 ay süreyle  askıya çıkaran belediye,  toplam 1.700 hak sahibini  tapularına kavuşturuyor.
Yayalar Mahallesi 5. Bölge ve Ahmet Yesevi Mahallesi İmar Uygulamaları çalışmalarını tamamlayan Pendik Belediyesi, uzun yıllardır imar sorunu bulunan bölgelerdeki   hak sahiplerine  tapu müjdesini verdi.  İmar uygulama  çalışmaları,  vatandaşların incelemesi için ön askıya çıkarıldı. Haritalar, belediye Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile ilgili mahalle muhtarlıklarında  itiraz ve talepler için 1 ay  süreyle askıda kalacak. 

Yayalar 5. Bölgede 1.200 hak sahibi tapu alacak
Çalışması tamamlanan Yayalar Mahallesi  5. Bölge İmar Uygulaması, toplam 50 hektarlık bir alanı kapsıyor.  197 kadastral parselin bulunduğu alanda  1.200 hak sahibi tapularına kavuşacak.  İmar uygulamasına ait bilgilendirme paftaları 22.11.2016 - 22.12.2016 tarihleri arasında 1 ay süreyle ilan edilmek üzere ön askıya çıkarıldı. 

Ahmet Yesevi’de 500 hak sahibine tapu geliyor
Ahmet Yesevi Mahallesi içerisinde yer alan 32 hektar büyüklüğündeki Ahmet Yesevi Mahallesi İmar Uygulaması çalışmaları tamamlanarak 22.11.2016 - 22.12.2016 tarihleri arasında ön askıya çıkarıldı.  20 kadastral parselin bulunduğu alanda 500 hak sahibi tapularını alacak. İmar uygulaması yapılamadığından uzun zamandır imara açık olmayan bölgede böylece sağlıklı ve modern kentleşmenin de önü açılacak.

Süreç nasıl işleyecek?
Hak sahipleri, Pendik Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü  ile  Yayalar ve Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarlıklarında  askı haritalarını görebilecek.  Bu süre içerisinde parselasyon paftasına itiraz eden veya talebi bulunanlar dilekçeyle başvuru yapabilecek. Başvuru ve itirazlar,  askı süresi sonunda kurulacak olan komisyon tarafından değerlendirilerek gerekli görülmesi halinde düzeltmeler yapılacak.  Askı sonrası imar uygulama dosyaları,  5216 Sayılı Yasa kapsamında kontrol ve onay için İstanbul Büyükşehir Belediyesine gönderilecek. İBB onayının ardından 1 ay süreyle  resmi askıya çıkarılacak olan imar uygulamaları, ardından Kadastro Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüğüne gönderilecek.  Tapular, tescil işleminin ardından Pendik Belediyesi tarafından hak sahiplerine dağıtılacak.

Pendik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181