Profilo AVM'ye yıkım kararı!
Şişli Belediyesi Encümeni 11 Ağustos toplantısında aldığı yerinde bir kararla Profilo Telra’nın iflas ertelemesini kabul ettiren Jak Kamhi’nin, mülkiyeti hala tartışmalı ve mahkemelik olan eski Profilo arazisine, ‘Profilo AVM ve İş Merkezleri’ adı altında yaptığı kaçak yapılar için yıkım kararı verdi. İstanbul’un en önemli iş merkezlerinden birisi, hatta kalbi olan Mecidiyeköy’deki AVM ve İş Merkezi saltanatı, adeta vurguna dönüşmüştü. Profilo’nun kamuya ait otoparka yaptırdığı 8 bin 400 metrekarelik son üç kat iş yerine dönüştürülmüş, kontratlar başka adreslere yapılmış ve mülk bedeli 121 milyon 800 bin lira yani 42-43 milyon dolar olan otoparktan bozma üç katın şimdiye kadar olan geliri aylık ortalama 500 bin lira. Profilo AVM’nin Genel Müdürü Nurcan Esmer’in yönettiği bütçeye otoparktan bozma bürolardan elde edilen gelir yaklaşık 40 milyon.

Alt geçit ve konveyör AVM’ye katılmış
11 Ağustos’ta Hayri İnönü’nün başkanlığında toplanan Şişli Belediye Encümeni 389 nolu kararla Şişli Gülbahar Caddesi Cemal Sair Sokak 307 pafta, 2410 ada ve 246 parsel parsel 33 kapı sayılı adres ve 11598-R-2010648 sayılı yazı ile PROFİLO AVM içinde dükkânlara katılan konveyör ve yönetim binası arasında sokaktan sokağı üstten bir birine bağlayan alt geçidin yıkılmasına karar verdi.

Kaçak yapı tapuya işlenecek
Karardaki en önemli unsurlardan birisi de büyük bir bölümü kamuya ait olan otopark’tan bozma 8400 metrekarelik kaçak büronun en kısa sürede elektriği suyu ve doğalgazı kesilecek. Tapuya işlenecek. Kararda şu hususlar yer alıyor: Söz konusu aykırılıkların Ruhsata bağlanması mümkün olmadığından İSKİ, TEK, İGDAŞ gibi kurumlara gönderilerek alt yapı hizmetlerinin sonlandırılmasının istenmesine, Tapu kaydına “bu binadaki kaçak ilaveler hakkında yıkım kararı bulunmaktadır ”şerhinin işlenmesine Bu itibar ile; 3194 sayılı İmar Kanunun 32. Maddesi uyarınca söz konusu binanın projeye aykırı kısımlarının yıkılarak eski haline getirilmesine, gereği için evrakın Yapı Kontrol Müdürlüğüne gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi..

Yurt Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181