Sefaköy-Beylikdüzü Metro hattı emlak fiyatlarını arttırıcak!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sefaköy-Beylikdüzü Metro hattı projesinde ÇED süreci başlarken, megakente değer katacak proje 1 milyar 865 milyon 80 bin liralık yatırımla hayata geçiriliyor.

15 kilometrelik mesafade 10 binlerce kişiye hizmet verecek olan Sefaköy Beylikdüzü Metro yatırımı, geçtiği noktalardaki emlak fiyatlarını da büyük oranda artıracak. Sefaköy'den başlayıp Beylikdüzü Tüyap'a kadar gidecek olan Metro projesi 15 kilometre uzunluğa sahip olacak ve 10 istasyondan meydana gelecek. Yeni hat ile birlikte fiyatların hızla yükseleceğini belirten Trend Gayrimenkul Genel Koordinatörü Hakan Erilkun, "Bu proje müteahhitleri Küçükçekmece, Avcılar ve Beylikdüzü aksına yoğunlaştıracaktır. Yakuplu olarak adlandırdığımız ve toplu ulaşımın biraz uzak aksında kalan Beylikdüzü'nün sahile bakan sol kesimi de kırmızı hat projesi ile canlanacak, bu bölgede yükselen değerlere ivme katacaktır" diye konuştu.

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Nizameddin Aşa ise projesinin bölgenin ulaşım ihtiyacını büyük ölçüde rahatlatacağını belirtti. Nizameddin Aşa "Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü hattında yoğun trafik yaşanıyor. Bu projenin emlak fiyatlarına büyük bir katkısı olacak. Esenyurt'un bazı bölgelerinde satılamayan konutları da yüzde 20-30 etkileyecek" dedi. Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu 2021 yılında tamamlanacak ve kesintisiz bir şekilde hizmet vermeye başlayacak.

Yurt Haber Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181