Şile'de kaçak yapıların yıkımı sürüyor!
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, hüküm ve tasarrufu altında kalan 31.12.2017 tarihinden sonra inşaası yapılan ve yapı kayıt belgesi olmayan, orman hazine ve şahıs arazileri üzerinde bulunan ruhsatsız ve kaçak yapılar tespit edilerek sürdürülen gerekli idari ve hukuki işlemlerin ardından yıkılması kararlaştırılan kaçak yapıların Belediye ekiplerimiz tarafından yıkım gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, hüküm ve tasarrufu altında kalan 31.12.2017 tarihinden sonra inşaası yapılan ve yapı kayıt belgesi  olmayan, orman hazine ve şahıs arazileri üzerinde bulunan ruhsatsız ve kaçak yapılar tespit edilerek sürdürülen  gerekli idari ve hukuki işlemlerin ardından yıkılması kararlaştırılan kaçak yapıların Belediye ekiplerimiz tarafından yıkım gerçekleştirildi.
 
Sungurlu Mahallesi'nde gerçekleşen yıkımları yerinde izleyen  Şile İlçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ve Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın yanı sıra bir çok kolluk kuvveti de yıkım çalışmaları esnasında Belediye ekiplerine eşlik etti.

Yıkım çalışmaları ile ilgili basına demeç veren Belediye Başkanımız İlhan Ocaklı;
 "Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan ormana ait, hazineye ait aynı zamanda imara aykırı yapılmış yapılaşmaların ve 31/12/2017 tarihinden sonraki yapıların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Şile’de 787 km2’lik alanda orman dokusuyla, doğal dokusunda yapılan kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz.  Asla izin vermeyeceğiz. Doğamızı, dokumuzu koruyacağız. Burada yıkılacak olan yapılar  31/12/2017 sonrasında yapılan kaçak yapılardır. Orman arazisi ve milli emlak arazisinde yapılan kaçak yapılardır. Şahıs mülkleridir ancak imara aykırı olarak yapılan kaçak yapılardır. Tüm bu ve buna benzer yapıların yıkımlarıyla ilgili adımı attık asla izin vermeyeceğiz, müsaade etmeyeceğiz. Çünkü burada herkesin hakkı var. Milletimizin hakkı var. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Hiçbir kaçak yapıya izin vermeyeceğiz." dedi.
 
"Devletimizle birlikte Belediye olarak biz buradayız" diyen Başkan İlhan Ocaklı, "Tüm kaçak yapıların yıkımı ile ilgili üzerimize düşen ne varsa gereğini yapacağız. Bugün Şile’nin birçok noktasında orman arazisi, hazine arazisi veya şahıs arazisi üzerinde yer alan birçok kaçak yapı yıkımı gerçekleştiriliyor. Devletimiz gerekli güvenlik tedbirlerini aldı gereken neyse yapılacaktır. Asla kaçak veya yasa dışı yapılara izin vermeyeceğiz. Şile doğasıyla, deniziyle saklı kalması ve korunması gereken bir ilçedir. Bu gibi yapılaşmaların her zaman karşısında olacağız. Yapılana veya yapana izin yok. Bunu herkes böyle bilsin" diye konuştu.

Şile Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181