"Şile kentsel dönüşüm değil kentsel gelişim yapacak"!
İmzalanan protokolle tarım alanlarının korunması, tarım ürünlerinin veriminin arttırılması, arazi kullanım planları ile toprakların korunması hedefleniyor. Protokole göre her arazinin yapısı ve niteliği belirgin hale getirilip üreticinin desteklenmesi ve üretimin arttırılması sağlanacak.

Törende konuşan Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformları Genel Müdürü Abdullah Burak Keser: “İmzalanan protokolümüzle İstanbul’un kırsalı olan Şile ve Şileli üreticinin desteklenmesi toprak ve tarım alanlarının korunması sağlanmış olacak. Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’un kırsalı olmasına rağmen desteklerden mahrum olan Şile, artık hak ettiği desteği ve değeri görecek. Bu güne kadar Belediye Başkanımızın gösterdiği girişimler ve uğraşlar neticesinde bu protokol ilk olarak Şile ile imzalanıyor. Bu dönemle birlikte artık arazilerimizin tanımı belirlenmiş olacak. Kırsal alanda kurulması ve gelişmesi ile ilgili bu plan Şilemize, yani Türkiye’de 941 ilçenin içerisinde ilk defa Şile’nin… Bundan elde edilecek modelle Tarım Bakanlığımız tüm ilçelere yaygınlaştırmayı hedefliyor. Bu protokolün buraya gelmesinde emeği geçen başkanımıza, STK temsilcilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” sözleri ile konuşmalarını tamamladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİL KENTSEL GELİŞİM
Genel Müdür Keser’in ardından söz alan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu: “Bizim için çok anlamlı bir gün ve Şile, İstanbul’un en büyük arazi sınırlarına sahip, Yüzde 80’i orman en çok mahalleye sahip ve yüzde 90’ı kırsal güzide bir ilçe. Bu protokol bir megakent kırsalında Türkiye’de bir model üretirken megakentin kırsalını koruyor sürdürülebilirliğini sağlıyoruz. Yetmiyor, megakent kırsalındaki baskıdan ötürü göç veren köylüyü köyünde tutmanın mazeretlerini arıyoruz. Biz şunu fark ettik, doğal olan, adil olan ve aracısız olan ürünü ürettiğimizde bizde kazanıyoruz, ancak bunun için bizlerde destek istiyoruz. Şile kentsel dönüşüm değil kentsel gelişim yapacak. Şile Kendi başına bir cazibe merkezi ve kendi ürünü ile rekabet eden bir kent. Böylelikle Şile köylüsü piyasada ezilmeden rekabet edebilir olacak. Bu protokolle birlikte toprağımızı nasıl koruma altına alacağız, bunu da akademisyelerle uzmanlarla birlikte köylümüzün ekonomisini kalkındıracağız bunun savaşını vereceğiz. Ürün ve üretici odaklı çalışacağız. Milli tarım politikasının başarılı olacağına inanıyorum ve bizleri pilot bölge seçen bu protokolü hayata geçiren başta Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik, Reformlar Genel Müdürümüz Abdullah Burak Keser ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Şile’mize hayırlı uğurlu olsun.” Sözlerini tamamladı.

Şile Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181