Silivri Fatih ve Cumhuriyet Mahallesi imara açılacak!
Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan, Silivri Merkez Kentsel Sit Alanı ve Selymbria Antik Kenti Nekropolü 3. Derece arkeolojik sit alanı 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nce kabul edildi. İBB’nin 12.02.2016 tarihli meclis oturumunda kabul edilen plan, Anıtlar Kurulu’na onay için gönderilmişti. Anıtlar Kurulu'nun kontrol ve onaylarının ardından, plan tekrar İBB Meclisi'nde görüşülerek kabul edildi. Başkanlık onayı sonrasında askıya çıkarılacak plan, 1 ay süresince askıda kalacak. 1993 yılından beri imara kapalı olan, 2005 ve 2008 yıllarında kısmen yapılaşmaya izin verilen Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi, onay kararının ardından imara açılacak. 24 yıllık imar beklentisi sona erecek.

IŞIKLAR TEŞEKKÜR ETTİ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kararın onaylanmasına katkı sağlayan AK PArti ve CHP Meclis Üyeleri'ne teşekkür ederek şıklar; “Tüm meclis üyelerimize, yıllardır beklediğimiz Fatih Mahallemiz için çok önemli olan imar planının meclisten geçmesine sağladıkları katkılar için teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

Silivri Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181