Sultanbeyli'de tapuların dağıtımına başlanıyor!
Alan tespitleri yapılan ve askı süreci biten 1331 ve 1337 parsellerin hak sahiplerine verilmek üzere tapu tescil işlemleri tamamlandı. Tapuların dağıtımına başlanıyor.

Kısa zaman önce Aydos Sosyal Tesisi ve Mesire Alanı’nı açan, 400 yataklı Sultanbeyli Devlet Hastanesi’yle İstanbul’un en büyük sağlık yatırımlarından birine sahip olan ilçede mülkiyet sorunu tarih oldu. TEM bağlantı yolu ve Gölet gibi projelerle yıldızı parlayan ilçenin gelişiminden vatandaşlar duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin yapmış olduğu açıklamada mülkiyet sorunun Sultanbeyli’de ortadan kalktığını ifade ederek, “2009 yılında göreve gelir gelmez ilçemizin acil çözüm bekleyen konularına yoğunlaştık. Sultanbeyli’nin yıllardır hayalini kurduğu Gölet, TEM Bağlantı Yolları, devlet hastanesi gibi mega projelerini sizlerin destekleriyle hayata geçirdik. İlçemiz son dönemde aldığı yatırımlarla Anadolu Yakası’nın en gözde cazibe merkezlerinden biri haline geldi. Yıllardır ilçemizin gelişiminin önünde bir kaya gibi duran hisseli parseller sorununu da sizlerin destekleriyle çözdük. Bu süreçte desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, ülkemizin son Başbakanı ve şimdiki Meclis Başkanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Bakanlarımıza, milletvekillerimize, teşkilatımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Şimdi daha çok çalışma vakti.” açıklamalarında bulundu.

9 milyon metrekarelik alanı kapsayan tapu sorunu, 20 bin parsel, 60 bin hak sahibi ve yaklaşık olarak 200 bin ilçe sakinini ilgilendiriyor.

Tapu sürecinde gelinen nokta nedir?
Tüm yasal işlemler tamamlanarak Sultanbeyli Belediyesi ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ekipleri tapu hazırlığı için mahallelerdeki çalışmaları hızlandırdı. Alan tespitleri yapılan ve askı süreci biten 1331 ve 1337 parsellerin hak sahiplerine verilmek üzere tapu tescil işlemleri tamamlandı. Tapuların dağıtımına başlanıyor.

Tapusunu bekleyen bir vatandaş olarak ben ne yapmalıyım?
Tapu hazırlık çalışmalarını yapan yetkililer tarafından istenildiğinde yeriniz ile ilgili belgeleri ibraz etmelisiniz. Arazi çalışmaları sonrası yapılan alan tespitleri 1 ay süre ile askıya çıkacak. Askıya çıkan yerinizi kontrol etmelisiniz. Askı süreci sonrasında çalışması biten alanların fiyat tespiti yapılacak ve hak sahiplerine tebligat gönderilecek.

Hisseli parselde hem yerim var hem tapum var süreç nasıl işleyecek?
Parsel hisselerinden %40 oranında yasal kesinti yapıldıktan sonra kalan miktar imar parseli olarak ayrıca tapu bedeli alınmadan, uygulama bedeli ödenerek hak sahibine verilecektir. Hisse miktarının yetmemesi halinde Belediyeye ait hisselerden eksik kalan kısımlar tamamlanacaktır.

Tapulara ilişkin m² bedelleri ne olacak, ödemelerde kolaylık olacak mı?
2B arazilerinde olduğu gibi; ödemelerde peşin, taksit vb. ödeme kolaylıkları ile talebe göre kısa ya da uzun vadelerde satış olanakları sağlanacaktır. Arazi çalışmalarının akabinde fiyat tespit çalışmaları da tamamlanarak, hak sahiplerine, tebligat yoluyla bildirilecektir.

Hisseli parselde yerim var ancak tapum yok süreç nasıl işleyecek?
Kadastro tespitlerinden sonra hak sahibi olan kullanıcılara Belediye tarafından tebligatlar yapılacak olup tapular doğrudan satılacaktır.

Sultanbeyli Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181