TOKİ Kayaşehir'de 1.892 başvurunun kuraları bu gün ve yarın çekilecek!
Turan, kura çekilişi gerçekleşecek 1892 konutun 'mahalle konsepti'yle geliştirilmiş semt kültürünü barındırdığına dikkati çekerek, "Hepimizin aradığı, farklı gelir gruplarının aynı semtte buluşabildiği, semt sakinleri ve esnafın iç içe olduğu, 'mahalle kültürü' kavramında vücut bulan, dayanışmayla mutlu olacağımız yaşam alanlarıdır. Projede, 0-5 yaş okul öncesi çocuk grubundan üniversite gençliğine tüm nüfus profillerine dönük sosyal ihtiyaçları düşündük" dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de mahalle konseptiyle inşa edilen bin 892 konutun kurası bugün ve yarın çekilecek. TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Kayaşehir'de kurası gerçekleştirilecek bin 892 konut için başvuruların 5-20 Eylül tarihleri arasında alındığını belirtti. Orta gelir katmanı için satışa sundukları bin 892 sosyal konuta 39 bin 179 başvuru geldiğini aktaran Turan, kura çekimlerinin İstanbul Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde bugün saat 10.00'da başlayacağını bildirdi.

SADECE BİNA İNŞASI DEĞİL
Turan, bugün 2+1 konutların, yarın ise önce 3+1 konutların, sonrasında ise 1+1 tipi konutların kura çekilişlerinin gerçekleşecektirileceğini ifade etti. Yeni prensip ler ışığında TOKİ konutun kurası bugün ve başvuru geldiğini söyledi. olarak konut üretimine sadece bir bina inşası olarak bakmadıklarını belirten Ergün Turan, şunları kaydetti: "Geleneksel Türk mimari geleneğinde yatay yapılanma hakimdir. TOKİ olarak, konut bölgelerinin ve genel şehir planının elverdiği alanlarda, yatay mimari yaklaşımla çok katlı olmayan üretimler hayata geçiriyoruz.

Akşam Gazatesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181