Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu dünyanın en moderni olacak!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çekmeköylülerle Taşdelen’de iftarda buluştu. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile birlikte iftara katılan vatandaşların masalarını gezerek sohbet eden Başkan Kadir Topbaş, iftar sonrasında da vatandaşlara hitap etti.

Ramazan ayının huzur ve bereket ikliminde bir araya gelmenin çok önemli olduğunu belirten Kadir Topbaş, “Birlikte Malazgirt, Fetih, Çanakkale ve 15 Temmuz destanlarını yazan bir milletiz. Yine hep birlikte ülkemizin ve İstanbul’un yarınlarını hazırlıyoruz. Bu Ramazan-ı Şerif’in dünyada yok olmaya başlayan insani değerlerin dirilişine vesile olmasını diliyorum. Paylaşmanın, sevginin, hoşgörünün, aç kalmanın ve bir ötekinin farkında olmanın ne demek olduğunu anlamaya vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Vatandaşların Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı tebrik eden Başkan Topbaş, bayramın dargınlıkların ortadan kalktığı, birlik ve beraberlik günleri olmasını diledi. Mübarek ayların insanlara ikram edilen aylar olduğunu ve bu aylarda insani değerleri yüceltenlerin kazançlı çıkacağını ifade eden Topbaş, “İstanbulluların, ülkemizin ve bütün İslam Aleminin nice bayramlara huzur, barış ve mutluluk içinde girmesini temenni ediyorum” dedi.

“Evlatlarımızın gurur duyacağı bir Türkiye, şu anda dünya tarafından yakinen izleniyor. Düşmanlarımız kıskanıyor ve dostlarımız gurur duyuyor” ifadesini kullanan Topbaş, şöyle konuştu; “İstanbul’un bütün ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz çalışıyoruz. Metro yapımında dünyanın gerisinde kalan İstanbul’da raylı sistemler yapmak bize nasip oldu. Yapımı tamamlanmak üzere olan Üsküdar-Çekmeköy Metrosu ve Çekmeköy-Alemdağ Metrosu ile bu bölge ulaşımını ağırlıklı olarak metrolarla sağlayacak. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu dünyada son teknolojiyi yakalayan ve insansız çalışabilen ilk metrolardan biri olacak. Bu nedenle biraz gecikti. Saat gibi durmadan çalışacak bir otomasyon sistemi kuruyoruz. Geçen gün vagonlarını tanıttık. Kalitesi ve konforu dünyayı hayran bırakacak güzellikte olacak. Müjdelenmiş ve emanet şehir İstanbul ve İstanbullular bunlara layık.”

Gecede konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da Çekmököy ve Taşdelen’in gelişmesinde en büyük payın Başkan Kadir Topbaş’a ve İBB yatırımlarına ait olduğunu belirterek, yakında açılışı yapılacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu için Topbaş’a teşekkür etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181