Yeni metro hattı ile Tekstilkent'ten Mecidiyeköy'e 22,5 dakikada gidilecek!
Bağcılar-Kabataş arası yolculuk süresini 31,5 dakikaya indirecek Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hattın Akşemsettin-Veysel Karani İstasyonu TBM çıkışı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun da katıldığı bir programla yapıldı.
 
TBM çıkış töreninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta eşlik etti.

HEDEF: BİN KİLOMETRE RAYLI SİSTEM
Törende basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Kadir Topbaş, “Şu anda yerin 35 metre altındayız. Bütün metro hatlarımızda on binlerce insan gayretle çalışıyor. Şuanda İstanbul’da 151 kilometre metro hattı inşaatı var. İstanbul’un yerin altını demir ağlarla örüyoruz ve hedef olarak İstanbul raylı sistemlerde bin kilometreye erişecek” dedi.

KAZILARININ YÜZDE 75’İ TAMAMLANDI
İstanbul olarak teknolojileri yakından takip ettiklerini söyleyen Başkan Topbaş, “Bu metro hattındaki kazı çalışmaları yüzde 75 civarında tamamlandı. Bu hatta 5 TBM, 'köstebek' dediğimiz cihaz yerin altını kazarak ilerliyor. Bu metro hattında 300 tane vagon olacak ve bunlar akıllı araçlar olacaklar. Sürücüsü olmadan hareket edecek ve durağa gelerek yolcusunu alıp devam edecek. Yolcuların her türlü konforları düşünüldü, yolcular içeride internet kullanacak, telefonlarını şarj edebilecekler”.

19 İSTASYONLA 8 İLÇE BİRBİRİNE BAĞLANACAK
Başkan Topbaş’ın telsizden verdiği talimatla harekete geçen TBM makinesi, kısa sürede Akşemsettin ile Veysel Karani istasyonu arasındaki tüneli açarak, iki istasyonu birbirine bağladı. 19 istasyondan oluşan ve 8 ilçeyi birbirine bağlayan metro hattının 2018 yılının son çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.  Metro hattı tamamlandığında Esenler Tekstilkent'ten metroya binen bir yolcu Mecidiyeköy'e 22,5 dakika gibi kısa bir sürede gidebilecek.

Esenler Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181