Zeytinburnu Belediyesi'nden TOKİ ile yapılacak protokol hakkında bilgilendirme!
Belediye meclisimizde bugün kabul edilen 27/01/2017 tarih ve 6032 sayılı teklifimizle ilgili yapılan haberler, eksik bilgilerden dolayı bazı yanlış anlaşılmalara yol açmıştır. 

Belediyemiz ve TOKİ arasında yapılacak protokol uyarınca gerçekleştirilecek kamulaştırma işlemi sonucunda, yeni konut yapılmayacak, Zeytinburnu’ndaki yoğun nüfusun acil ihtiyaçları olan mahalle meydanları, camilerin depreme dayanıklı bir şekilde yeniden inşa edilmesi ve okullarla birlikte çevrelerinin düzenlenmesi projeleri gerçekleştirilecektir.

Proje kapsamında altı mahallede on iki proje hayata geçirilecektir.

Nuripaşa İlkokulu, Sümer Ortaokulu ve Muhsin Ertuğrul Meslek Lisesi’nin çevresi genişletilip bahçe kapasitesi artırılacak ve eğitim gören çocuklarımıza daha geniş bir alan sağlanacaktır.

Mevcut olan Taş Camii, Ulu Camii, Dutluk Camii ve Sümer Camii’lerinin etrafı genişletilecek, böylece hem camiilerin çevresi düzenli bir hale gelecek hem de mahalle meydanları oluşturulacaktır.

Bağ Camii, Kubbeli Camii, Hacı Müzeyyen Camii, Konyalı Camii ve Köşeli Camii’leri ise yıkılıp aynı yerine yeniden yapılarak depreme dayanıklı hale getirilecektir. Ayrıca çevrelerinin düzenlenmesiyle mahalle meydanları oluşturulacaktır.

Mahalle meydanları aynı zamanda çevrede yaşayan vatandaşlarımız için acil toplanma alanı işlevi görecektir.

69 binanın kamulaştırılacağı proje kapsamında hak sahipleriyle uzlaşma yöntemi benimsenecek ve anlaşma sağlanırsa hak sahibinin tercihine göre ya bedeli ödenecek ya da TOKİ’nin inşa etmiş olduğu evlerden verilecektir. Anlaşma sağlanamazsa, mülkün bedeli mahkemenin atamış olduğu bilirkişi tarafından belirlenecektir.

Kamu yararı için tasarlanan projeler, Zeytinburnu’nun nefes almasını sağlayacaktır.

Zeytinburnu Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181