İnşaat sektörü 2016'da yükselişe geçecek
2015 yılının seçimler nedeniyle durgun geçtiğini belirten Akgül, 2016'da yatırımların hızlanacağını söyledi. Akgül, bu kapsamda siyasi istikrarın çok önemli olduğunun altını çizdi.

İşte Yüksel Akgül'ün açıklamaları...

"2015 yılı gerek Türkiye, gerekse inşaat sektörü açısından geçtiğimiz yıllara kıyasla durgun geçti. Nedeni şüphesiz ki seçimler oldu. Yılın ilk yarısını genel seçimin beklentileriyle geçirirken, ikinci yarısını da erken seçimin etkileriyle tamamladık"

SİYASİ İSTİKRARLA HAREKET BAŞLADI
Yatırımlarını askıya alan çok sayıdaki vatandaşımızın yanı sıra, yabancı yatırımcıların da bekle-gör trendine girdiğini gözlemledik. Ancak sandıktan çıkan siyasi istikrarın devamı sonucuyla gerçek anlamda bir hareketlilik başladı. Öyle ki; 2 Kasım Pazartesi günü piyasalarda reel bir hareketlilik gördük. Beklemeye geçen yatırımcılar da seçim sonrasında yatırımlarına hız vermeye başladı. Bu da bize iç pazardaki ekonomik gücün önemli bir göstergesi oldu.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK
Yılı tamamladığımız Kasım ve Aralık ayında gerçek manada bir hareketlilik yaşadık. Yılın son iki ayıyla birlikte 2016 yılının çok daha efektif geçeceğini söyleyebiliriz. Siyasi istikrarın sağlanması, birçok alandaki yatırımların da hızlı bir şekilde ilerleyeceğinin göstergesi. İnşaat sektörü açısından bakacak olursak; Türkiye'nin dönüşümü ve gelişimi noktasındaki dev yatırımlara ara verilmeden ilerleyeceği söylenebilir.

SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇIK
Önümüzdeki dönemde devletin inşaat sektöründe yapacağı atılımlar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın girişimleriyle yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmaları bu sektörün önemli faaliyetlerinden olacaktır. Türkiye'nin ve inşaat sektörün önünü 2016 yılında son derece açık görüyorum.

BAŞAKŞEHİR'E YENİ PROJE GELİYOR
2016 yılında bizler de sektördeki yatırımlarımıza ağırlık vererek faaliyetlerimize devam edeceğiz. Başakşehir'de hayata geçirdiğimiz Vadişehir projemizin inşa çalışmalarını sürdürürken, yine Başakşehir bölgesinde konumlandırdığımız yeni yatırımlarımızı da hızla şekillendireceğiz. Bölgede gerçekleştireceğimiz nitelikli projelerle birlikte Başakşehir'in vadisi, Vadişehir markasıyla anılacak.

2023'E EMİN ADIMLARLA
2016 yılı hem Türkiye hem de ülke ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörü açısından son derece verimli bir yıl olacaktır. Ülke içindeki güçlü dinamiklerimizle birlikte yeni dönemi verimli bir şekilde geçirerek, 2023 vizyonu yolunda kararlı adımlarla ilerleyeceğimize inancım tam.


Ensonhaber


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181