Okmeydanı'nda "Ev'de Tapu" dönemi
Piyalepaşa Mahallesi Kadınlar Çeşmesi Sokak’ta bir eve misafir olan Başkan Demircan, 11 tapuyu daha sahipleriyle buluşturarak sevinçlerine ortak oldu.

Türkiye’de ilk defa “Evde Tapu” dönemini başlatan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı’ndaki 50 yıllık tapu sorununu çözdükten sonra yine bir ilke imza atarak, evraklarını tamamlayıp tapu almaya hak kazanan hak sahiplerine, tapularını evlerinde vermeye devam ediyor. Piyalepaşa Mahallesi Kadınlar Çeşmesi Sokak’ta bir eve misafir olan Başkan Demircan, 11 tapuyu daha sahipleriyle buluşturdu. Tapularını tek tek hak sahiplerine vererek sevinçlerine ortak olan Demircan, ev halkının merek ettiği sorulara da cevap verdi.

GELİN TAPUNUZU BİR AN ÖNCE ALIN
Okmeydanı’da işler rayına oturduğunu ifade eden Başkan Demircan, ‘vatandaşlara gelin tapunuzu bir an önce alın,’ çağrısında bulunarak şunları söyledi: “Bu güne kadar yaklaşık 5 bin'in üzerinde tapu vermiş oluyoruz. Sizden gelen talepler doğrultusunda bir taraftan tapu verirken diğer taraftan da dönüşüm için boş durmayıp hazırlıklarımızı tamamladık. Okmeydanı’nda ilk gün ne dediysek bu günde aynı şeyleri söylüyoruz. Dün yüzde yirmi keserek dairenize daire vereceğiz dedik, bu günde aynı şeyi söylüyoruz. Otoparkı, okulu, sosyal donatı alanlarının olduğu evlere sahip olacaksınız.” dedi.

HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK
Başkan Demircan, Kentsel Dönüşüm Projesi için yurtiçi ve yurtdışından yatırımcılarla görüştüklerini de belirterek, “Bu bir müteahhitlik hizmeti ama dönüşümü belediyemizin firması yapacak. Finansman açısından ortaklar arıyoruz. Bunun için büyük bankalarla ve yatırımcılarla da görüşüyoruz. Bir yandan da kentsel dönüşüm alanıyla ilgili hükümetle görüşüyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren uzlaşma sürecini başlatmayı hedefliyoruz. Bu da tahminen iki yıl sürer. Zaten 2023 de bitireceğiz demiştik.” şeklinde konuştu.
 
Beyoğlu724

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181