Nef İnşaat!

Nef İnşaat Şirketi 12 Nisan 2007’de nevi değiştirmek suretiyle Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. ünvanını almıştır. Şirketin faaliyet konusu Türkiye ve yurtdışında inşaat ve müteahhitlik işleri yapmak ile gayrimenkul alımı, yapımı, geliştirmesi ve satımını gerçekleştirmektir. Daha önce Şen Timur Gümrükleme ve Dış Ticaret Limited Şirketi ismi altında 1992 yılında gümrük komisyonculuğu aracılık ve mümessillik hizmetleri yapmak için Türkiye’de kurulan şirket 12 Nisan 2007’de nevi değiştirmek suretiyle Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. ünvanını aldı.

2009 yılında Nef 04 Apartments Kemerburgaz projesinin lansmanı gerçekleştirildi, inşaatına başlandı ve Timur Gayrimenkul’ün Nef markası oluşturuldu.

Nef 163 Flats Levent projesinin lansmanını 2010 yılında gerçekleştiren firma, aynı zamanda bu projenin inşaatına başladı. 3 ay 10 gün içerisinde projenin konut satışları tamamlanarak önemli bir başarıya imza atıldı. Yine aynı yıl Timur Gayrimenkul’e ait Nef markası tescil edildi.

2011 yılında Nef 03 Offices Levent ve Nef 11 Kağıthane’nin lansmanları yapan Nef İnşaat, firmanın İstanbul’daki ilk konut projesi olan Nef 04 Apartments Kemerburgaz tamamlanarak teslim etti.

Nef 163 Flats Levent projesini 2012 yılında tamamlayarak teslim eden firma Nef 09 Offices Dört Levent, Nef 10 Kağıthane, Nef 02 Haliç ve Nef 47 Suites Haliç projelerinin lansmanlarını yaptı ve inşaatlarına başlandı.

2013 yılında Ermn Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ticaret ve Limited Şirketi ile birleşen Nef İnşaat, Nef 03 Offices Levent ve Nef 47 Suites Haliç projeleri tamamlanarak teslim edildi. Bir Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. – NBG Gayrimenkul Yatırım Turizm ve Tic. A.Ş. ortaklığı olan BTE Kağıthane Gayrimenkul Yatırımları ve Ticaret A.Ş. kuruldu.

2014 yılında Neocon Yapı İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile birleşen Nef İnşaat, Nef 10 Kağıthane, Nef 11 Kağıthane, Nef 02 Haliç ve Nef 09 Offices Dört Levent projelerini tamamlayarak teslim etti.

Aynı yıl Nef 22 Ataköy projesinin lansmanını yapan Nef, Points serisinin devamı olan Nef 04 Kağıthane, Nef 06 Kağıthane, Nef 25 Şişli projelerinin lansmanları yaparak satışına başladı. 2014 yılındaki yatırımlarına Nef 08 Points Kağıthane ve nef 98 Points Kağıthane projelerinin lansmanı yaparak devam ettiren firma, BTE Kağıthane Gayrimenkul Yatırımları ve Ticaret A.Ş. çatısı altında Nef 03 Kağıthane, Nef 12 Merter ve Nef 13 Merter projelerinin lansmanlarını gerçekleştirdi.

Bebek’teki Vakıflar arazinde geliştirilen Bebeköy projesi için, Bebek Turizm ve İnşaat Tic. A.Ş.’nin devralınma işlemi gerçekleştirildi.

2015 yılı içerisinde başarıyla gerçekleştirilen, arzın 2 katı talep toplanan, toplam 175 milyon TL tutarlı 2 adet uzun vadeli tahvil ihracı yapıldı. Aynı yıl Nef Seyrantepe 39’un lansmanı yapıldı. Projenin satışları sadece üç saatte tamamlandı. Nef, uluslararası ve ulusal 22 prestijli ödülün sahibi oldu. İş GYO & Nef ortaklığındaki İnistanbul projesinin lansmanı yapıldı ve satışları başladı. Nef Capital 500’de en yüksek aktif büyüklüğe sahip en genç gayrimenkul geliştirme şirketi oldu.

2016 yılında Nef Bağdat Caddesi Satış Ofisi kapılarını açan firma, dünyanın en iyi resort otellerinden Banyan Tree ile Nef Yalıkavak projesi kapsamında iş birliği yapmayı başardı. Bu işbirliği neticesinde dünyaca ünlü otel zincirinin Avrupa’daki ilk oteli Nef Yalıkavak projesi ile hayata geçecek.

2016 yılında Nef Bahçelievler’in lansmanını yapan Nef, bunun yanı sıra Nef Sancaktepe 19’un satışlarına başladı. Nef Flats Kağıthane 03, Nef Flats Merter 12, Nef Flats Merter 13, Nef Flats Kağıthane 08, Nef Points 98 projeleri tamamlayan firma, öğrenci rezidansı NOVU hayata geçirdi.

Yine aynı yıl Galatasaray Spor Kulübü Futbol Takımı’nın ana sponsoru olan ve Capital 500’de gayrimenkul sektörünün en genç şirketi olan Nef İnşaat bunun yanı sıra uluslararası ve ulusal 20 prestijli ödülün sahibi oldu. Nef İnşaat sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur'dur.

Nef İnşaat ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181