Belediye Sitesi'nin kentsel dönüşümünde sona yaklaşıldı
İstanbul Etiler'deki büyük siteler, kentsel dönüşüm kapsamında yerli ve yabancı müteahhitlerin gözdesi oldu.50 yıllık Belediye Sitesi'yle bölgede ilk kentsel dönüşüm çalışmasını başlatan Astaş Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı SABAH'a konuştu. Bölgeyle ilgilenmeye başladıktan kısa süre sonra daire fiyatlarının iki üç katına çıktığını belirten Aşçı, "Projeye 500 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Ülkemize olan güvenimizi hiç kaybetmedik"dedi. Aşçı ile yeni projesini konuştuk.

Hep marka projeler yaptınız. Neden kentsel dönüşüm?
Ülkemiz, özellikle de İstanbul ciddi deprem kuşağında. 1990'lardan önce yapılan binaların büyük bölümü deprem riskiyle karşı karşıya. Bu sitelerde hem sosyal donatı alanları hem de otoparklar önemli bir sorun haline gelmiş durumda. Yeşil alanlar otopark olarak kullanılıyor. Çocuk parkları, otoparklar ve rekreasyon alanlarıyla hem insana hem de şehre değer katacak hale dönüştürülmeli.

Etiler Belediye Sitesi ile yıllardır ilgileniyorsunuz. Çalışmalar nasıl gidiyor?
Geçen yıl 9 ayrı parselden oluşan Etiler Belediye Sitesi yöneticileri ile görüşmelere başladık. Bir yandan dünya çapında en ünlü mimarlarla ve tasarımcılarla birlikte birkaç alternatifli iddialı projeler hazırlarken diğer taraftan da teklifimizi Etiler Belediye Sitesi kat maliklerine sunduk. Londra merkezli Mixity Mimar Pierre Ballergion'un hazırladığı proje çalışması çok beğenilerek seçildi. Görüştükleri firmalar arasından Astaş Holding ile devam edilmesine karar verildi.

Etiler Belediye Sitesi ile anlaştınız mı? Hangi aşamadasınız?
6 aylık müzakereler sonucunda yöneticilerin ve temsilcilerin büyük kısmıyla oluşturduğumuz ön sözleşme üzerinde karşılıklı mutabakat sağlayarak Mayıs 2015 itibarıyla sözleşmeyi imzaya açtık. 9 parselden oluşan Etiler Belediye Sitesi'nde çoğunluk olan 7 parselden bazılarında tamamına, bazı parsellerde 2/3 çoğunluğa ve bazı parsellerde de yarıya ulaştık. Ciddi anlamda imza topladık ve sona yaklaştık.

Etiler Belediye Sitesi ile ilgili nasıl bir proje düşünüyorsunuz? Biraz anlatır mısınız?
Etiler Belediye Sitesi 9 ayrı parsel toplamda 27 bin 400 metrekare ve 9 bin 800 metrekare yeşil alandan oluşuyor. Toplamda 37 bin 200 metrekare alan üzerine yeşil alan korunarak ve eski 10 blok sayısını 7'ye düşürecek şekilde çalışmalarımızı hazırladık. Her blok 15 ila 25 kat arasında değişecek.

18 EKİM'DE SUNUM YAPACAK
Vedat Aşçı, Etiler Belediye Sitesi için bir yılı aşkın süredir devam ettirdikleri proje çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Aşçı, "Projemizin detaylarını kat maliklerine sunup binanın tüm özelliklerini kendilerine anlatacağız. 18 Ekim'de yapacağımız sunuma, kat maliklerinin büyük çoğunluğu katılım göstereceklerine dair teyit verdi" diye konuştu.

'MANDARİN ORİENTAL İLE İŞBİRLİĞİ YAPABİLİR'

Bu kadar önemli bir lokasyon için herhangi bir marka ile işbirliği yapacak mısınız?
Bu kadar değerli bir lokasyondaki projeyi dünyanın en önemli otel markalarından biri olan Mandarin Oriental ile birlikte hayata geçirmeyi kat maliklerine önerdik. Kentsel dönüşümü 5 yıldır heyecanla bekleyen kat malikleri doğru zamanda, doğru projeyi hayata geçirmiş olacaklar. Daha şimdiden yerli ve yabancı çok talep aldık. Ev sahiplerine de Astaş Holding olarak satış ve kiralama hizmeti vereceğiz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181