Bulut Yapı Bakırköy'de kentsel dönüşüm projelerine imza atıyor!
Önay Grup ve Tuna Ev-Ofis’in birlikte kurduğu Öntu Yatırım Ortaklığıyla birlikte Esenyurt ve Beylikdüzü’nde projeler gerçekleştiren Bulut Yapı, ortaklık dışında ise İstanbul’un Bakırköy ilçesinde kentsel dönüşüm projelerine ağırlık veriyor. Şirket bölgede Bulut Konak, Yeşil Site ve Cornerport olmak üzere üç proje yapıyor. Onay Grubu'nda birçok şirketin bir araya gelmesinden oluştuğunu anlatan Bulut Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bulut, bu grubun içinde yer alan Bulut Yapı’nın da Bakırköy’e bağlı Yeşilköy bölgesinde 40 daireli bir dönüşüm projesini hayata geçirdiğini inşaatı yüzde 70 seviyesine gelen projeyi 2017’nin Mart ayında teslim edeceklerini açıkladı. Ayrıca bölgede üç proje daha yaptıklarını anlatan Bulut, Florya’da bulunan arsalarında ise 6 adet Bulut Konak adıyla konak yaptıklarını aktararak “Burada ki alıcıların istekleri üzerine banyolara ilave olarak abdest lavaboları ve alafranga tuvaletler de koyduk” dedi.

Sağlık sektörü için Cornerport inşa ediyor
Bakırköy İncirli bölgesinde sağlık sektörü için de Cornerport adıyla 20 üniteli bir kentsel dönüşüm projesi yapacaklarını söyleyen Bulut, projenin Bakırköy Meydan’a yakın mesafede olduğunu belirtti. Bulut, hem Yüce Tarla Caddesi hem de Tevfik Sağlam Caddesi'ne bakmasının projeyi ayrıca önemli kıldığını ifade etti. Dönüşümde herkese oturdukları daire büyüklüklerini ve oturdukları katları vermeye önem verdiklerini belirten Ömer Bulut, Yeşilköy’de Yeşil Site adıyla 144 daireli bir kentsel dönüşüm projesi daha yapacaklarını açıkladı.

Havuzların hem kendisini hem de etrafını ısıttı
Önay Grup ve Tuna Ev-Ofis’in birlikte kurduğu Öntu Yatırım Ortaklığı imzası taşıyan Önay Life Residence projesi Esenyurt’ta yükseliyor. E-5 aksında Beylikdüzü’ne komşu olan projen 442 konut, 23 ofis ve dükkanlardan oluşuyor. Daire büyüklüklerinin ise 63 ile 126 metrekare arasında değiştiği projede 330 adet 1+1, 100 adet 2+1 ve 2 adet 3+1 daire yer alıyor. Mayıs 2018’de teslim edilmesi planlanan proje 120 milyon liralık yatırımla hayata geçiriliyor. Aynı zamanda Öntu Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi de olan Ömer Bulut, Önay Life Residence projesinde sosyal yaşam alanlarına ayrı bir önem verildiğini söyledi. Projede spor salonu, havuz, Türk hamamı gibi sosyal donatı alanlarının yer aldığını aktaran Bulut, projede sadece havuzu ısıtmadıklarını ayrıca havuzun etrafındaki bölgeleri de ısıttıklarını aktardı. 7 bin 700 metrekarelik arsa üzerinde konumlandırılan Önay Life Residence projesinde SPA ve fitness alanı için 1500 metrekare, çatıda ise 2 bin 500 metrekarelik bir alanı yürüyüş parkuru olarak yaptıklarını söyledi. Bulut, projedeki 29 katlı yüksek katlı blokun çatısını ise seyir terası ve organizasyon alanı olarak değerlendireceklerini ifade etti.

Bölgenin en büyük marketi
Aynı zamanda 2 bin metrekareyi markete ayırarak bölgenin en büyük marketine kendi projelerinde yer verdiklerini aktaran Bulut, kreş alanında özel bir yer verdiklerini kaydetti. Nisan ayında lansmana çıkan projede satış rakamlarının yüzde 25’in üzerine çıktığını kaydeden Bulut, bunda projeyi doğru planlamanın son derece önemli rol oynadığını söyledi. “Öntu ortaklığı olarak hayata geçirdiğimiz ve oturumun başladığı Önay Garden projemizde yüzde 100 üzerinde kazanç sağladık” diyen Bulut, ilk projeleri olan Esenbahçe projelerinin ise 18 ay gibi kısa bir zamanda kendini amorti ettiğini kaydetti.

Çıkış fiyatları maliyetine
Suların geri dönüştürüldüğü ve akıllı ev konseptinin uygulandığı projede çıkış fiyatlarında maliyeti karşılayacak şekilde planlama yaptıklarını vurgulayan Bulut, “Bu fiyatlarla öncelikle eski müşterilerimize ulaşıyoruz. Ondan sonra ticari kazanca yönelik fiyata geçiyoruz. Önay Life Residence projemizde de 2 bin 800-2 bin 900 TL aralığında satışa çıktık. Şu anda 3 bin TL seviyesinde. Kapanış fiyatlarının 3 bin 500 TL’ler seviyesine gelmesini bekliyoruz. Yıl sonu itibariyle de satışları kapatmayı planlıyoruz” bilgisini verdi. 190 bin TL’lik 1+1 dairelerinin fiyatının 4 ayda 220 bin TL’ye geldiğini söyleyen Bulut, “Ayrıca bitirdiğimiz konutlara satış sonrası destek vermeye devam ediyoruz. Esenbahçe Konutları'nı 2006 yılında bitirmiştik ve ama hala bu konutlara destek vermeye devam ediyoruz” dedi.

Leyla İLHAN/Dünya

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181