Büyükçekmece kentsel dönüşümde son durum!
Büyükçekmece'de riskli olduğu belirlenen toplam 378 binadan 289'u yıkılarak yenisi yapıldı. Geri kalan 92'sinin de yenileneceğini söyleyen Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Büyükçekmece halkımız kentsel dönüşümü benimsedi. Biz de destek veriyoruz. Kentsel dönüşüm can ve mal güvenliği için olmazsa olmazımızdır" diye konuştu.

İstanbul'da büyük bir depreminin her yaşanabileceği gerçeğinden hareket eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, vatandaşları bilinçlendirmek için toplantılar düzenliyor. Toplantılarda ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Akgün, Büyükçekmece halkının kentsel dönüşüm konusunda son derece duyarlı davrandığını belirterek; "Büyükçekmece halkımız kentsel dönüşümü benimsedi. Bizde elimizden gelen her türlü teknik desteği sağlıyoruz'' dedi.

Siteler tek tek gezildi
Büyükçekmece'de riskli olduğu belirlenen toplam 378 binadan 289'u yıkılarak yenisi yapıldığını, geri kalan 92'sinin de yenileneceğini söyleyen Akgün, "Marmara gibi riskli bölgelerde şehirileşmenin en önemli hususu, depreme dayanıklı ve güvenli yapıların oluşturulmasıdır. Uzmanlardan İstanbul'da büyük bir deprem beklendiğini öğrenmemizin ardından Büyükçekmece'de bulunan siteleri tek tek gezerek kentsel dönüşümün hayati önemini vatandaşlanmıza anlattık ve yakalanan bilinç doğrultusunda, risk taşıyan birçok binanın yıkımını gerçekleştirdik. Yıkımlara bizzat katılarak bu konudaki karariılığımızı gösterdik. Büyükçekmece genelinde yaygınlaştırmayı başardık" ifadesini kullandı.

Mahallelerde hasarlı olduğu tespit edilen ve yıkımı gerçekleştirilen bina sayısı:
Celaliye Mahallesi'nde 16 binadan 15i
19 Mayıs Mahallesi'nde 37 binadan 28i
Fatih Mahallesi'nde 33 binadan 21i
Ulus Mahallesi'nde 52 binadan 42'si
Hürriyet Mahallesi'nde 34 binadan 27'si
Bahgelievler Mahallesi'nde 9 binanın hepsi
Kumburgaz Mahallesi'nde 18 binadan 16'sı
Atatürk Mahallesi'nde 53 binadan 27'si
Muratçeşme Mahallesi'nde 25 binadan 22'si
Yeni Mahalle'de 3 binanın tamamı
Dizdariye Mahallesi'nde 22 binanın 17'si
Cumhuriyet Mahallesi'nde 7 binanın 6'sı
Pınartepe Mahallesi'nde 24 binanın 17'si 
Sinanoba Mahallesi'nde 8 binanın tamamı
Mîmaroba Mahallesi'nde 4 binanın 3'ü
Ekinaba Mahallesinde 6 binanın 1'i
Mimarsinan Mahallesi'nde 3 binanın tamamı
Güzelce Mahallesi'nde 4 binanın tamamı
Kamiloba Mahallesi'nde 16 binanın tamamı
Çakmaklı Mahallesi'nde 4 binanın tamamı

Akgün, "Vatandaşlarımızı, geçmişte yaşanan depremler sonrasında hasar alan ya da ömrünü tamamlamış olduğunu düşündükleri eski binalannı hakkında bilgilendiriyoruz. Belediyemiz ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirler. Kentsel dönüşüm can ve mal güvenliği için olmazsa olmazımızdır" diye konuştu.

Gazetem İstanbul Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181