Çamlıca bölgesi kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edildi!
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantısında Üsküdar'ın 1/5000'lik ve 1/1000'lik Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Revizyon Nazım İmar Planı oyçokluğuyla kabul edildi. İBB Meclisi'nden çıkan bu kararla birlikte, Üsküdarlıların yaklaşık 30 yıldır beklediği imar sorunu çözüme kavuştu. İmarı yeterli olmadığı için kendi arsaları üzerinde hiçbir işlem yapamayan vatandaşların mağduriyeti giderildi. Bu sayede arsa sahipleri, kendi arsaları üzerinde planların el verdiği ölçüde tasarruf hakkına sahip olacak. Hisseli arsalar için çoğunluğun onayı aranacak. Planlar sayesinde depreme dayanıksız binaların kentsel dönüşümkapsamında yenilenmesine imkân tanınacak. İmar planları içerisinde Üsküdar'ın sahil şeridi ve öngörünüm bölgeleri yer almıyor. 3 ayrı etap halinde kabul edilen planlar Kandilli, Kısıklı, Küplüce, Küçüksu, Kuleli, Kuzguncuk, Kirazlıtepe, Çengelköy, Beylerbeyi, Mehmet Akif Ersoy, Ferah, İcadiye, Yavuztürk, Güzeltepe Burhaniye ve Bahçelievler mahallelerini kapsıyor. 270 bin Üsküdarlı düzenlemeden istifade edecek.

ÇAMLICA KARARI
İBB Meclisi'nde ayrıca Üsküdar'daki Çamlıca bölgesi için önemli bir karar alındı. Çamlıca bölgesi, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edildi. Karara göre Çamlıca Tepesi'nin eteklerindeki (Kirazlıtepe Mahallesi ve Ferah Mahallesi'nin bir kısmı) yaklaşık 190 dönüm arsa (189.585 m2) üzerinde bulunan 563'ü konut olmak üzere toplam bin 432 bağımsız yapı revize edilecek. Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olacak Çamlıca Camii'nin inşasıyla prestiji artan bölge, kentsel dönüşümle birlikte adeta sil baştan imar edilecek.

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181