Çatalca'da yerinde ve gönüllü kentsel dönüşüm seferberliği başladı!

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner vatandaşlarımıza yerinde ve gönüllü kentsel dönüşümün başlama müjdesini verdi. İlçemizdeki ilk yıkım Başkanımız Mesut Üner’in takibinde gerçekleşti.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, “Çatalca’mızda, geleceğimizi, çocuklarımıza emanet edeceğimiz ilçemizi korumak adına, vatandaşlarımızın yaşam standartlarını artırmak ve daha güvenli evlerde yaşamalarını sağlamak için yerinde ve gönüllü kentsel dönüşümü başlattık” sözleriyle vatandaşlarımıza müjdeyi verdi.

Çatalca’da yerinde ve gönüllü kentsel dönüşümün ilk adımı İlke Evleri Sitesi’nin yıkılması ile başladı. Başkanımız Mesut Üner’in ve ekiplerinin takibi altında gerçekleşen yıkım ile deprem riski altında olan binaların sağlıklı bir yaşam alanına dönüştürülmesi projesi hayata geçirildi.

Deprem riski varken dönüşüm kaçınılmaz

Başkanımız Mesut Üner yaptığı açıklamada, “'Bizler çalışmalarımızı “Önce insan ”diyerek yapıyoruz. Ülkemizde deprem gerçeğiyle yaşıyoruz ve bu kentsel dönüşüm ihtiyacını çok daha fazla ortaya koyuyor. İlçemizde de kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm anlayışımızla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız öncülüğünde, vatandaşlarımız mağdur edilmeden hayata geçiriyoruz.

Çatalca’mızda mevcut yapıların eskimesi ve deprem riski sebebiyle kaçınılmaz hale gelen yerinde kentsel dönüşüm için bizler belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yapacak vatandaşlarımızın yanında olacağız.

Bize müracaat eden ve yerinde dönüşüm talebinde bulunan vatandaşlarımıza İlke Evleri Sitemizde olduğu gibi her zaman destek olmaya hazırız. Binasının durumu riskli olan vatandaşlarımız belediyemizin ilgili birimleri ile iletişim kurarak teknik destek alabilirler. Gerekli görülen yerlerde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatarak vatandaşlarımızla birlikte atılması gereken adımları atmaya devam edeceğiz.

Yerinde, gönüllü kentsel dönüşüm ile vatandaşlarımızın yaşam standartları artacak ve daha güvenli evlerde yaşayacaklar. Ben şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Çatalca Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181