Esenler Çiftehavuzlar'da kentsel dönüşüm başladı!
Kentsel dönüşüm girişiminin başladığı Esenler Belediyesi'nde, çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Belediye, Oruçreis, Turgutreis ve Havaalanı mahallelerinden sonra Çiftehavuzlar Mahallesi'ni dönüştürmek için de kolları sıvadı. 85 bin metrekareyi kapsayan alanla ilgili olarak Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü gerekli altyapı çalışmalarını tamamladı. Türkiye'ye örnek olacak yeni proje, yeni dönüşüm alanının 858 bağımsız bölümden oluşacağına dikkat çeken Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Bölge ile ilgili kentsel tasarım çalışmalarında sona gelindi. Kısa bir süre sonra vatandaşlarla görüşmelere başlayacağız. Türkiye'ye örnek olacak çok güzel ve nitelikli bir proje hazırladık" dedi.

AZ KATLI KONUTLAR
Çiftehavuzlar projesi alanında kamuya ait araziler bulunuyor. Bu arazilerin devrinde son noktaya gelindiğini belirten Göksu, vatandaşlarla sözleşmeleri yaptıktan sonra kazmayı vuracaklarını söyledi. Göksu, proje ile az katlı bir kentsel dönüşüm projesi ortaya çıkacağını da vurguladı.

2 BİN KONUT DÖNÜŞTÜ
Esenler Belediyesi, üç mahallede sürdürülen dönüşüm çalışmalarını tamamladı ve hak sahiplerine teslim etti. Üç mahallede yaklaşık 2 bin hak sahibi kentsel dönüşümle üretilen güvenli ve konforlu konutlarda oturmaya başlarken, yeni dönüşüm çalışmalarına başlandı.

Seda TABAK/Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181