Esenler'de 40 bin konut Metris Kışlası arazisine taşınacak!
İstanbul’un en büyük ilçeleri arasında yer alan Esenler’de büyük değişim başlıyor. Belediye başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun uzun süredir gerçekleştirmek istediği ve üzerinde yoğun çalışmalar gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projesinde onay çıktı. 2015 yılında Esenler Belediyesi’ne devredilen ve içinde Metris Kışlasını da kapsayan 1 milyon 800 bin metrekarelik “Güney Rezerv Yapı Alanı” projesi ile Esenler yeni bir yüze kavuşacak. Yaklaşık 500 bin nüfuslu ilçede binaların yüzde 70’inin risk atlında bulunduğunu belirten başkan Mehmet Tevfik Göksu, “98 bin 160 konut risk altında. Biz 41 bin konutun dönüşme aşamasını başlattık. Geriye 57 bin konut kaldı. Onaylanan proje ile 40 bin konutu metris kışlasının içinde bulunduğu alana taşıyacağız” dedi.

DONATI ALANLARI İMARA KAPALIDIR
Türkiye’ye örnek bir proje hazırladıklarını ifade eden Esenler Belediye Başkanı Göksu, Metris Kışlası alanına taşınacak 40 bin konut içerisinde bulunan 16 bin 500 konutun donatı alanları üzerinde bulunduğuna dikkat çekti. Başkan Göksu, “Donatı alanları halkın ortak kullanım alanıdır ve imara kapalıdır. Zamanında nasıl olmuşsa yapılaşmaya izin vermişler. Biz bu 16 bin 500 konutu Metris Kışlası arazisine taşıdıktan sonra donatı alanlarını vatandaşın kullanımına açacağız. Buraların plan fonksiyonu ne ise onu yapacağız. Yol, yeşil alan, okul, karakol, ibadet yeri, sağlık tesisi gibi alanlar olarak vatandaşın kullanımına sunacağız. Böylece şimdiki Esenler büyük ölçüde ferahlayacak, vatandaşlarımız yoğunluktan kurtarılacak” diye konuştu.

2 MİLLET BAHÇESİ YAPACAĞIZ
İstanbul’daki dikey kentleşme sorununun büyüklüğüne dikkat çeken Mehmet Tevfik Göksu, “Geliştirdiğimiz proje ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde durduğu dikey yapılaşma problemi burada olmayacak. Konutlar 4 ila 7 kat arasında yatay mimari şeklinde olacak. Önceliğimiz donatı alanlarında. Spor ve kütüphane vadisi ile hastane yapacağız. Park ve sosyal alanlar yapıldıktan sonra konut inşa edeceğiz. Toplamda 2 milyon 600 bin metrekarelik 2 millet bahçesi yapacağız. İlk etapta 236 bin metrekarelik İstanbul’un en büyük millet bahçesini açtık” diyerek projenin detaylarını anlattı.

SİTE DEĞİL MAHALLE KÜLTÜRÜ
Metris Kışlasının da içinde bulunduğu 1 milyon 800 bin metrekarelik devasa alanın 9 mahalleye bölüneceğini ifade eden Göksu, site yaşamından ziyade mahalle kültürünün yaşatılacağı alanlar yapılacağını belirtti. Göksu, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız, millet bahçelerinin faaliyetleri başlasın diye talimat verdi. Bizde çalışmalara başladık. Mahalle kültürünün yaşatılacağı projede bekçi gibi güvenlik gibi koruma alanları olmayacak. 3’üncü havalimanına bağlanan bir metro hattımız da olacak. İlk etapta belirlediğimiz alana 9 bin konut yapacağız. Burada 40 bin kişi yaşayacak. Vatandaşlarımızın geçecekleri yeni konutlarının bedellerinin yüzde 80’inin biz karşılayacağız” dedi.

Şahin Şen / Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sevgi incesu 5 yıl önce

Bu projeye kayıtlar ne zaman başlayacak bizde almak istiyoruz bilgi verirseniz çok sevinirim

banner182

banner181