Esenler'in çehresi 'Yeni Şehir Projesi' ile değişiyor!
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müjdelediği "İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı" adını taşıyan yeni projede ilk adım atıldı. Esenler Belediyesi ile İBB arasında yapılan protokol İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece, yeni şehir projesiyle Esenler tamamen yenilenecek. Askeri alan olarak bilinen 8 milyon 700 bin metrekare üzerinde adeta Esenler baştan inşa edilecek. Projeye göre ilçedeki 50 bin eski bina tamamen yıkılarak yeni şehre taşınacak. Yıkılan binaların yerine yeniden bina inşa edilmeyecek.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Proje sayesinde Esenler'deki sosyal ve kültürel tesis alanları 5 kat, eğitim tesisi alanları 10 kat, sağlık tesisi alanları 35 kat, yeşil alanın metrekaresi ise 20 kat artacak. Yeni şehir aynı zamanda üst düzey teknolojik imkanlarla donatılmış akıllı bir şehir olacak" dedi.

Dünya'nın en büyük şehir parkı
3 buçuk milyon insanın yürüyerek erişeceği yakınlıkta 2 buçuk milyon metrekare alan üzerine kurulu kentsel dönüşüm bazında dünyanın en büyük şehir parkı kurulacak. Burada, müzeler, sportif alanlar, bisiklet ve yürüyüş alanları, hayvanat bahçesi, botanik bahçesi, seyir terası ve daha pek çok donatı yer alacak. Depolarda bekleyen sanat eserlerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla da dünyanın en büyük sanat eserleri müzesi kurulacak.

Fatih ÖZKANOĞLU/Yeni Şafak Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181