Esenler, kentsel dönüşüm atölyesi oldu!
İstanbul'da bir çok kentsel dönüşüm projesine imza atan ve Esenler'de Cevizli Bahçe Kentsel Dönüşüm Projesini sürdüren Başkan Özkan Ercan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret ederek İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi.

Esenler'de ilçe belediyesinin ve özel teşebbüsün yaptığı projeler hakkında bilgi veren Başkan Özkan Ercan "Esenlerin kentsel dönüşümü bir yandan ilçe belediyesi devam ettirirken bir yandan da özel teşebbüs tarafından sürdürülüyor. Esenler adeta bir dönüşüm atölyesi haline geldi. İstanbul'da ki bir çok ilçeye bakarsak Esenler kentsel dönüşüm açısından çok önde bir ilçe haline geldi. Bizler Esenlerin dönüşümüne katkı sunmak amacıyla bir çok proje gerçekleştirdik ve bu projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

'Zora talip olduk'
Cevizli Bahçe Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi veren, yerinde dönüşümün, boş arsaya binalar yapmaktan çok daha zor olduğunu belirten ESİ Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan, "Kentsel dönüşümde en zor süreç, hak sahipleriyle anlaşmaktır. Bizler Cevizli Bahçe Kentsel Dönüşüm Projesinde zora talip olduk. Bizler boş arsaya bina yapmaktansa, Esenler halkının daha güvenli binalarda, depreme dayanıklı, yerinde dönüşümle yeni evlerinde yaşamlarını sürdürmesini istiyoruz. Esenler'in dönüşümüne katkıda bulunmak istiyoruz "dedi.

Kentsel Dönüşümde özel sektörünün önemine değinen Başkan Özkan Ercan "Özel sektörün kentsel dönüşüme katkıları, bu zamana kadar gerçekleştirdiği projeler kentsel dönüşüme büyük bir ivme kazandırdı. Bu bağlamda kentsel dönüşüm de özel sektör olmazsa olmaz. Ama daha önceden de bahsettiğim gibi kentsel dönüşümde en zor süreç, hak sahipleriyle anlaşmaktır. Bu anlaşmazlığı ortadan kaldırmak için , bu süreçte belediyelerin kendi uhdelerinde uzlaşma komisyonu oluşturmaları lazım. Belediyeler kentsel dönüşüm müdürlüklerin kat maliklerinin uzlaşması için bir hukuki birim oluşturması gerekiyor. Vatandaşa verdikleri bilgiler doğrultusunda yardımcı olarak kentsel dönüşümün hızlanmasına büyük oranda katkı sunacaklardır" dedi. 

Yeni Gün Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181