'Fikirtepe kentsel dönüşüm 4 yıl içinde tamamlanacak!'
Kentsel dönüşümde simge haline gelen Fikirtepe'de sorunlar teker teker çözülüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin bizzat ilgilendiği bölgede sürecin bundan sonra çok daha hızlı bir şekilde ilerlemesi bekleniyor. Fikirtepe Platformu'nun kurucularından olan Teknik YapıYönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, bakanlığın yaşanan sorunları gidermek ve eksiklikleri ortadan kaldırmak için yönetmelikler çıkardığını söyledi. Bölgede yaşanan sorunları önem sırasına göre belirlediklerini dile getiren Durbakayım, sözleşmede belirtilmesi durumunda bakanlığın kat irtifakını hemen kurabildiğini ifade etti. Nazmi Durbakayım, bölgedeki sorunlu adalarla ilgili de çalışma başlatıldığını anlatarak, şunları söyledi: "Bakanlık sorunlu adaları çözecek. Aynı adada birkaç müteahhit varsa ya uzlaşma olacak ya da bazıları feragat edecek. Olmadı Ilbank ve Kiptaş devreye girecek ve projeleri devralacak. Bu da sıkıntıları büyük ölçüde giderecek."

İnşaatlar 4 yılda tamamlanır
Fikirtepe'de toplamda 57 yapı adası bulunduğunu vurgulayan Nazmi Durbakayım, gelinen noktada bu adaların tamamının bitmesi için önünde bir engel kalmadığını söyledi. Şu ana kadar bölgedeki adaların yüzde 35'inin ilerlediğini dile getiren Durbakayım, "Yeni gelişmelerle birlikte adaların yüzde 60'ında süreç hızlanacak. Bu hızla giderse Fikirtepe 4 yıl sonra tamamlanır" dedi.

160 bin kişi yaşayacak
Fikirtepe'de sorunların daha önceden çözülmesi durumunda fiyatların çok daha yüksek olacağına işaret eden Nazmi Durbakayım, şunları söyledi: "Bölgede konutun metrekare maliyeti arsa payıyla birlikte 7 bin 500 lira civarında. Satış fiyatları 8-9 bin lira seviyesinde. Bu 12 bin lira seviyesinde olmalıydı. Bölge şu anda her yerden müşteri çekiyor ve adeta yatırım merkezi oldu. Fiyatlar çok daha fazla yükselecek. 30 bin kişinin yaşadığı yer olan Fikirtepe, yeni yüzüyle 160 bin kişilik nüfusa ev sahipliği yapacak." Durbakayım, inşaatlar sürerken, alt yapının da başladığına dikkat çekti.

Vatandaş nelere dikkat etmeli?
-Yatırımcı mutlaka ruhsatlı bir projeden konut almalı. Yoksa maceraya girmiş olur.
-Net-brüt metrekare önemli. Halı ölçüleri kıyaslanmak Net metrekare ile kat brütü ve tüm inşaatta ne kadar hisse var buna dikkat edilmeli.
-Arsa sahiplerinden konut alınacaksa müteahhit firmayla yapılan sözleşmeye bakılmalı.

Posta Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181