Fikirtepe'nin sorunları dönüşümle ortadan kalkacak!
İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, inşaat sektörünün geride bıraktığımız yılda tarihi sınavdan geçtiğini ve bunu büyük bir başarıyla atlattığını söyledi. 2017 yılında parsel yerine ada bazında dönüşümler için teşvik edici adımların atılmasını, imar planlarının sıkça değişmeyecek şekilde düzenlenmesini ve master plan hazırlanmasını, konut üreticileri de koruyan düzenlemelerin yapılmasını beklediklerini kaydeden Nazmi Durbakayım "Beklentilerimizin yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlıgı'nın kentsel dönüşüm çalışmalarına verdiği öneme ve hızlandırdığı çalışmalara bağlı olarak basta Fikirtepe olmak üzere kangrene dönüşen sorunların ortadan kalkacağını düşünüyoruz" dedi.

FİYAT ARTISI KAÇINILMAZ
Ancak arsa girdisinin giderek azalması ve demir çelik, enerji gibi temel girdi maliyetlerinin artısına bağlı olarak konut fiyatlarının artmasının kaçınılmaz olacağını belirten Durbakayım "Bu artış oranının, döviz veya borsa gibi alternatif yatırım araçlarında olduğu gibi kısa vadeli ve yüksek oranlarda olmayacağını düşünüyorum. Enflasyon oranı seviyesinde bir artış olmasını öngörüyorum. Bu arada yeni projelerdeki satış stratejisine bağlı olarak, lansman fiyatları ile proje sonundaki fiyat arasındaki fiyatlar arasındaki farkın yıl içindeki artısından bağımsız olarak düsünûlmmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum dedi.

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181