Fikirtepe'ye 800 milyon lira yatırımla 5 proje!
Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Filistin gibi yapımlarla ile ünlenen Pana Yapım’ı bünyesinde bulunduran Pana Holding’in inşaat sektöründeki şirketi Pana Yapı hedef büyüttü. Gayrimenkul sektörüne Fikirtepe’den giriş yapan Pana Yapı, bölgede faaliyet gösteren Selimoğlu İnşaat’ı da satın alarak büyüme faaliyetlerin hızlandırdı. Yeni satın almalara sıcak bakan Pana Yapı, Fikirtepe’de 800 milyon lira yatırımla 5 projeye imza atmayı hedefliyor.

Projelerden Brooklyn Park’ın ruhsatı alınıp satışları devam ederken, diğer projeler hak sahipleriyle imza aşamasında bulunuyor. Pana Yapı’nın Fikirtepe dışında İstanbul’da Üsküdar ve Bağdat Caddesi, İzmir’de Çeşme’de yeni projeleri olacak. Pana Yapı, bu projeleriyle 2020 yılına kadar 3 milyar lira ciro hedefliyor.

2016’da 3 lansman
Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, 2016 yılında 3 projenin lansmanını yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu: “Bunlardan ikisi Fikirtepe’de, diğeri Çeşme’de olacak. Çeşme’de 250 dönüm üzerinde 124 bağımsız bölüm yapıyoruz. Bu projemiz için bir plaj alanı da satın aldık.”

Ufuk, Bağdat Caddesi’nde 6 kentsel dönüşüm projelerinin olduğunu, gelecek yıl bu rakamı 15’e çıkaracaklarını belirtti. Ufuk, Üsküdar’da 300 dönümlük dönüşüme hazırlandıklarını ifade etti.

Almanya ve İngiltere hedefi
BEŞ yıl içerisinde sektörün ilk 5 şirketi arasında yer almak gibi bir hedeflerinin olduğunu ifade eden Kürşat Ufuk, şirketin büyüme stratejisiyle beraber ilerleyen süreçte yabancı şirketlerle proje ortaklıkları gerçekleştirmek için görüşmeler yaptıklarını söyledi. Sadece İstanbul ve İzmir’de değil, yurt dışında projeler hayata geçirmek istediklerini anlatan Ufuk “İngiltere ve Almanya’ya konut yapmayı hedefliyoruz. Yurt dışında da satın almalara sıcak bakıyoruz. Satın alarak ilerlemeyi seviyoruz. En son Fikirtepe’de birlikte çalıştığımız Selimoğlu İnşaat’ı satın aldık. Bu, en büyük satın alma oldu diyebiliriz” diye konuştu. 

Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181