Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi'nde 1.739 konutun temeli atıldı!
Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm sürecinin gerçekleştirildiği Gaziosmanpaşa’da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımlarıyla Bağlarbaşı Mahallesi’nde 1.739 konutun temeli atıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımlarıyla Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi’nde inşa edilecek olan 1.739 konut için temel atma töreni düzenlendi. Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mustafa Demir ve Hasan Turan, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, vatandaşlar ile birlikte butona basarak, projenin temelini attı.

KURUM: “İSTANBUL AVRUPA YAKASINDA ADETA BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM AĞI KURACAĞIZ”
Törende konuşan Bakan Kurum, “Gaziosmanpaşa’mız 1950’li yıllarda sadece boş ve taşlı bir araziydi. Bu nedenle Taşlıtarla olarak anılırdı. Yıllar geçtikçe Gaziosmanpaşa, köyden kente göçün merkez şehirlerinden biri oldu. Yapılaşma arttı. Bu da sağlıksız yapı stokunu da beraberinde getirdi. Şimdi inşallah; Gaziosmanpaşa’da yaptığımız bu yeni dönüşüm projelerimiz; Sultangazi, Esenler, Bayrampaşa ve Eyüpsultan’daki çalışmalarımızla birleştiğinde, İstanbul Avrupa yakasında adeta bir kentsel dönüşüm ağı kuracağız” dedi.

KURUM: "GAZİOSMANPAŞA'DA TOPLAM 4.534 KONUT YAPIYORUZ"
Bakan Kurum sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün temelini attığımız; Bağlarbaşı ve Sarıgöl’de toplam yatırım değeri 407 milyon lira olan; 1.739 konut ve 32 dükkânımızın inşası için besmeleyi çekiyoruz. Diğer yandan, Yıldıztabya’da 1. etapta 244 konut, 34 dükkân ve 141 araçlık açık otoparkın inşasında da son aşamaya geldik. İnşallah önümüzdeki ay içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Yine Yıldıztabya 2. etapta; 2.551 konut ile 11 dükkân daha inşa edeceğiz. Bu alanlarda ürettiğimiz tüm konutları, az katlı, yatay mimariye uygun, insanımızın toprakla temas edeceği şekilde inşa ediyoruz. Gaziosmanpaşa’da temelini attığımız ve inşaatı devam eden projelerimizle birlikte toplam 4.534 konut yapıyoruz.”

KURUM: “TARİHLE BUGÜNÜ BULUŞTURAN YEŞİL ALANLARI ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Bakan Kurum: “Yeşil ağımıza gelince; bakın biz, Esenler’de 15 Temmuz Millet bahçesi, Sultangazi’de Sultangazi millet bahçesi, Gaziosmanpaşa’mızda da bir millet bahçemizin açılışını yaptık. Bu 3 millet bahçemiz, Alibeyköy barajından başlayan gençlik parkları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları ile Haliç’e ve tarihi yarımadaya kadar uzanan yeşil bir ağ oluşturuyor. İnşallah yeni yeşil alan projelerimizle bu yeşil ağı daha da genişleteceğiz. İstanbullu kardeşlerimize nefes aldıran, şehrin gürültüsünden uzak, yeni sosyal yaşam alanları üretmeye devam edeceğiz. Şimdi bölgedeki ilçe belediyelerimizle birlikte yapacağımız; gençlerimizle yaşlılarımızı, maviyle yeşili, tarihle bugünü buluşturan yeşil alanları üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

USTA: “KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İNSANIMIZIN HAK ETTİĞİ YAŞAM ALANLARINI OLUŞTURUYORUZ”
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Kazı çalışmaları esnasında hemen yanı başımızda bir su kemeri çıkınca, inşaatın sekteye uğradı ve sonucunda yeniden projelendirilip inşaata başlaması süreci başladı. Mahallemiz bir tarihi eser kazandı. Burada yaşayan ve hak sahibi olacak her bir vatandaşımız kira ve bedel ödemeden daire sahibi olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi biz kentsel dönüşümle sadece binaları yenilemiyor, yeşil alanları, parkları, okulları, camisi, sosyal tesisleri ile insanımızın hak ettiği yaşam alanlarını oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181