Gaziosmanpaşa dönüşüm projeleri 2. Emlak Zirvesi'nde tanıtıldı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin 7 dev kentsel dönüşüm projesi, 2. Emlak Zirvesi´nde görücüye çıktı. Uluslararası zirvede Başkan Usta, kentsel dönüşümün öncü ilçelerinden olan Gaziosmanpaşa´daki çalışmaların detaylarını anlattı. 

Gayrimenkul ve finans uzmanlarının bir araya geldiği ve 25 ülkeden 500'ü yabancı toplam 1200 katılımcının yer aldığı 2´nci Emlak Zirvesi başladı. Proje sahiplerinin ve finansman sektörünün buluştuğu zirvede, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Türkiye´nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinin yürütüldüğü ilçedeki çalışmaların detaylarını anlattı.

İlçenin çehresini değiştirecek projelere ilişkin bilgiler veren Başkan Usta "Böyle bir şehirde kentsel dönüşümü tek çıkış yolu olarak görmek, şehri, geleceğe taşımak, tüm ihtiyaçları temelden tanımlamak, bütüncül anlamda şehrin vizyonunu ortaya koymak ve akabinde şehirde uygulanabilir bir kentsel dönüşüm planı yapmak maksadıyla bölgeleri ayırarak bir çalışma başlattık. Bu çalışmalar kapsamında önümüzdeki 50 yılın, 100 yılın geleceğini planlayarak, şimdiki  zor şartları geleceğe hazırlayarak bir süreç başlattık. Şehirlerde arz talep dengesini oluşturmak, şehirlere yeni vizyon katmak yerel yönetimlerin görevi bir o kadarda bu süreci yürütecek olan mühendislerin, mimarların yada bu işin içinde olan aktörlerin görevidir, diye düşünüyorum' dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181