Güngören Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!
Güngören'in yıllardır özlem duyduğu kentsel dönüşümde ilk temel atma töreni gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un katılımıyla Tozkoparan Mahallesi’nde ‘Yerinde ve Yeşil Dönüşüm’ projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Programa Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum ve Güngören Belediye Başkanı Dr. Mimar Bünyamin Demir’in yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, AK Parti Güngören İlçe Başkanı Bünyamin Baş, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sözümüzü Tutmanın Mutluluğu İçindeyiz
Bin 565 konut ve 55 ticari üniteden oluşan ilk etap temel atma töreninde konuşan Güngören Belediye Başkanı Dr. Mimar Bünyamin Demir, “Bundan bir buçuk yıl önce size burada bir söz vermiştik. Başkaları da size söz vermişti. Bugün o kişiler yok ama biz, Güngören halkımıza verdiğimiz kentsel dönüşüm sözümüzü tutmanın mutluluğu içindeyiz. Bu süreçte, Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve ekibinin bize çok fazla desteği oldu. Bu projenin bugün buralara gelmesinde kendisinin çok büyük emekleri var. Her telefon açtığımızda Güngören’in meseleleriyle kendi derdi gibi ilgilenen AK Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Mehmet Muş’a da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bir yıl gibi kısa bir sürede, hem millet bahçesi hem de kentsel dönüşüm projesinde büyük yol kat ettik. Bugün temel attığımız gibi inşallah yola çıkarken ‘Birlikte daha güzel’ dediğimiz Güngören’imiz için açılışlarla temel atmalarla görev süremiz boyunca hizmet etmekten gece gündüz çalışmaktan geri durmayacağız” diye konuştu.

İlk Etap 2021 Yılında Tamamlanacak
Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temel atma programında söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, "Önümüzdeki 5 yılda tüm Türkiye’de 1,5 milyon, İstanbul'da 300 bin konutu acilen dönüştüreceğiz. Bu demek oluyor ki deprem dönüşümünün merkezi İstanbul'dur. Yaptığımız bu iş İstanbul'u kurtarma seferberliğidir. Tozkoparan’da riskli alanın tamamında 77 blok, 55 de ticari ünite olmak üzere toplam 1620 bağımsız bölüm üreteceğiz. Bu riskli alanın ilk etabını ise şu an üzerinde herhangi bir yapılaşma bulunmayan yaklaşık 9 bin metrekarelik alanda başlatıyoruz. Bu alanda inşa edeceğimiz konutları, metruk binaların dönüşümü için rezerv konut olarak kullanacağız, yani kimseye vermeyeceğiz, bir gelir elde etmeyeceğiz. İlk etabımızı 2021 yılında tamamlayacağız. Modern işyerleriyle bu bölgede ticaret canlanacak, bölgenin marka değeri yükselecek" dedi.
Öte yandan Bakan Kurum, Güngören Belediyesini ziyaret ederek, ilçe genelinde yürütülen projeler hakkında bilgi aldı. Daha sonra ise Güngören Millet Bahçesi’nin yapılacağı şantiye alanında incelemelerde bulundu.

Yenitozkoparan.com Açıldı
Öte yandan Güngören Belediyesi, vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili doğru ve sağlıklı bilgiye ulaşabilmesi adına www.yenitozkoparan.com sitesi de yayına aldı. Güngörenliler, Tozkorapan dönüşümüne ait bütün bilgilere,  https://www.yenitozkoparan.com/ adresinden ulaşabilir. Site de dönüşüme ait görsellere, kat planlarına, metrekarelere ve 1. Etap projesi gibi pek çok bilgiye ulaşılıyor. Site de ayrıca sık sorulan sorular bölümünden de pek çok sorunun cevabı yer alıyor.

Güngören Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181