İFM'ye komşu Barbaros ve Yenisahra'ya kentsel dönüşüm piyangosu!
Ataşehir'de milyarlarca lira değerindeki gayrimenkul projelerine ve İstanbul Finans Merkezi'ne komşu olan Barbaros ve Yenisahra mahallelerinde beş yıl süren kentsel dönüşüm serüveninin sonuna gelindi.

Fikirtepe'den sonra İstanbul'da Anadolu Yakası'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi Ataşehir'de başlayacak. 2000'li yıllarda başlayan konut yatırımlarıyla orta ve üst gelir grubunu çeken, İstanbul Finans Merkezi ile iş dünyasını ağırlamaya hazırlanan ilçenin iki mahallesinde yenileme hareketi için gün sayılıyor.

PLAN MECLİSE GELİYOR
2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından onaylanan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı'nm mahkeme tarafından iptalinin ardından, yeni bir plan hazırlanmış ve İBB Meclisi tarafından Ekim 2014'te onaylanmıştı. Ancak, planın hukuki açıdan sorunlu olması nedeniyle 1/5000'lik planın yenilenmesi kararlaştırılmıştı. İBB Meclisi, yeni planı 18 Aralık 2015'te kabul edilmişti. Yapılan itirazların ardından 15 Aralık 2016'da plana son şekli verildi ve İBB Meclisi'nde kabul edildi, ilçe belediyesinin 1/1000'lik uygulama imar planı çalışmalarında ise sona gelindi ve çalışmaların bu ay Ataşehir Belediye Meclisi'nin gündemine alınması bekleniyor. Onay sürecinin ardından, bölgedeki hak sahipleriyle daha önceden anlaşan geliştiricilere Mayıs 2018'den itibaren yapı ruhsatı verilecek.

15 KATLI APARTMANLAR
Yenisahra ve Barbaros Mahallesinde şantiye kuracak gayrimenkul firmaları arasında, Sinpaş Yapı, Tahincioğlu, Ege Yapı, DKY İnşaat, Eroğlu, Yapı Merkezi, Başarır İnşaat, Platin Group, Mimtaş, Büyük Uzunlar ve Güneri İnşaat yeralıyor. 2018 yılının ikinci yarısından itibaren yıkım işlemlerinin başlamasının beklenildiği bölgede minimum 4 kat maksimum 15 katlı apartmanlara izin verildi. Konut alanlarında emsal arsanın büyüklüğüne göre 1.25 ile 2.50 arasında değişiyor. Ticaret alanlarında da emsal 2.50'nin yükseklik ise 80 metrenin üzerine çıkamayacak. Bölgede faaliyet göstermesi beklenen firmalar tarafından çalışılan projelere bakıldığında, konut projelerinin ofis, mağaza ve sosyal tesisler ile de destekleneceği görülüyor.

Yenisahra ve Barbaros Mahallesi'nde kentsel dönüşüm planı 202 hektar alanı kapsıyor. Mevcut 3 bin 340 binadaki toplam 12 bin ünite yıkılarak, 1000 yeni bina inşa edilecek ve ünite sayısı 24 bin olacak.

İsmail Şahin / Sözcü Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Demir demir 6 yıl önce

Sayın İsmail Şahin / Sözcü Gazetesi
Öncelikle haberiniz için çok teşekkür ederiz ama Barbaros mahallesinde bizler çoğunlukta ŞUA İNŞAAT firması ile anlaşmış bulunuyoruz siz haberinizde firmanın ismine değinmemişsiniz firma orada inşaat yapmaktan vaz mı geçti acaba haberimiz yok..

banner182

banner181