'İstanbul'da bu yıl içinde 8-9 ilçede daha dönüşüm projeleri yapacağız'!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul'da kentsel dönüşüme bu yü için 1 milyar lira ayırdıklarını, bunun 300 milyon lirasını Gaziosmanpaşa, 30 milyon lirasını ise Beyoğlu Belediyesi'ndeki kentsel dönüşüm projelerinde kullanıldığını kaydetti. Uysal, "Ayrıca İstanbul'da bu yıl içinde 8-9 ilçede daha dönüşüm projeleri yapacağız. Büyükçekmece Mimaroba'da 350 konutluk projeye başlayacağız. Nisan'a kadar Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa'da projelere başlayacağız. Yıllık 7 ila 10 bin arasında konut yapmayı planlıyoruz "açıklamasını yaptı.

İmar artışına geçiş yok 
Kiptaş olarak yapacakları kentsel dönüşümde ilave para verdirmeden, sadece mevcut dairesinden yüzde 20 küçülterek kentsel dönüşüm yapacaklarını aktaran Uysal, "Bu sistemle projelere yüzde 70 oranında gelir elde edilecek. Kalan yüzde 30'luk bölüm ise büyükşehir belediyesi tarafından karşılanacak" açıklamasını yaptı. "Kaçak katla ügili bizim şuanda İstanbul'da depo konut alanları oluşturmaüe ilgili çalışmalarımız var" diyen Mevlüt Uysal, "Fazla katlar için de taşıyabileceğimiz konut alanları oluşturuyoruz. Biz katlı imarı olan bir yerde kat var ise daireleri küçülterek 100 konut yapacağımız yerde 120 konut yapıyoruz. Dairelerin küçültmeyi kabul edenlerle o şeküde anlaşıyoruz küçülmesini istemeyenlerle de depo konut alanlarını öneriyoruz." şeklinde konuştu. 

Kiptaş Silivri'deki 1508 sosyal konutu satışa çıkardı
Toplantıda 173 bin 606 metrekare üzerine yapılacak Silivri Konutları 3. Etap hakkmdabilgi verildi. Deniz manzaralı 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerine yer verilen projede 92 m2,2+1 daireler 195 bin TL'den, 112 m2 3+1'ler 215 bin TL'den satışa sunuluyor. Projede 36 ay vade farksız ödeme seçeneğinin yanı sıra yüzde 20 peşinat, 120 aya kadar banka kredili taksit imkanı da sağlanıyor. Alıcılar, konut taleplerini 28 Mart -18 Nisan tarihleri arasında önmüracaat sistemiyle sunabilecek.

Fazla olması halinde müracaat edenler arasında 28 Nisan Cumartesi günü noter huzurunda yapüacak kura çeküişi üe hak sahibi belirlenecek. Projenin 24 ay içinde bitirilmesi bekleniyor. Silivri Konutları 3. Etap projesinin tanıtım toplantısında konuşan Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım ise, projeden konut almak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, İstanbul'da ikamet etme ve 24 ay konutların satılmama şartları bulunduğunu anlattı.

Mevlüt Uysal: Metrobüs şu an için Silivri'ye kadar uzatılamaz
Metrobüs hattının Silivri'ye kadar uzatılıp uzatılmayacağıyla ilgili soru üzerine Uysal, "Metrobüs şu anda, kapasitesinin üzerinde, 500 bin günlük kapasite ile planlanmış, şu anda 900 bin. Silivri'ye uzandığı zaman, bu yaklaşık 1 milyon 300 bin ve 1 milyon 400 bin demek. Bugün itibarıyla metrobüse binen vatandaşların halini hepimiz görüyoruz. Şu anda var olan o sıkıntıyı nasıl aşarız, onun çözümü, Silivri'ye uzatarak o çözülemez. Ancak bizim eski Sirkeci-Halkalı banliyö dediğimiz, Kazlıçeşme-Halkalı banliyö hayata geçtiği zaman önemli bir rahatlama olacağını düşünüyoruz. Halkalı-Bahçeşehir-Esenyurt-Beylikdüzü metromuz, Esenyurt'a kadar ihalemiz yapıldı. 0 devamı geldiği zaman önemli" diye konuştu.

Leyla İlhan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181